Buzz

Ο Ράιαν Μέρφι θα γυρίσει το «Normal Heart» για το ΗΒΟ - με Τζούλια Ρόμπερτς & Μαρκ Ράφαλο

στα 10

Το ακτιβιστικό θεατρικό έργο του Λάρι Κρέιμερ που σάρωσε τα βραβεία ΤΟΝΥ το 2011, θα μεταφερθεί σε ταινία με την υπογραφή του ΗΒΟ από τον Ράιαν Μέρφι («Glee», «Eat, Pray, Love»). Πρωταγωνιστές οι Τζούλια Ρόμπερτς και Μαρκ Ράφαλο.

Ο Ράιαν Μέρφι θα γυρίσει το «Normal Heart» για το ΗΒΟ - με Τζούλια Ρόμπερτς & Μαρκ Ράφαλο

Σας είχαμε μιλήσει εδώ και ένα χρόνο για την προσπάθεια του Ράιαν Μέρφι, δημιουργού του «Glee» και «American Horror Story», να μεταφέρει το αυτοβιογραφικό θεατρικό έργο του Λάρι Κρέιμερ «The Normal Heart» στην μεγάλη οθόνη. Ο Κρέιμερ είχε στο πλευρό του την πρωταγωνίστριά του στο «Eat Pray Love» Τζούλια Ρόμπερτς και φήμες ήθελαν την παραγωγή να κάνει η εταιρία του Μπραντ Πιτ Plan B.

Τα σχέδια άλλαξαν: η ταινία τελικά θα είναι μία παραγωγή του ΗΒΟ και τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν σε λίγους μήνες.

To «The Normal Heart» περιγράφει το χτύπημα της νόσου του HIV/AIDS στην γκέι κοινότητα της 80ς Νέας Υόρκης και κυρίως το ρατσιστικό ωστικό κύμα που προκάλεσε στην ευρύτερη κοινωνία.

Στο θεατρικό έργο πρωταγωνιστές ήταν οι βραβευμένοι με ΤΟΝΥ για τις ερμηνείες τους Ελεν Μπάρκιν και Τζον Μπέντζαμιν Χίκεϊ (ο υπέροχος αδελφός της Λόρα Λίνεϊ στο «The Big C»). Στην κινηματογραφική μεταφορά το ρόλο της «Εμα Μπρούκνερ» (ανάπηρης από πολιομυελίτιδα γιατρού που είναι η μόνη που μιλάει ανοιχτά για την επιδημία αλλά ταυτόχρονα θεωρεί λύση την αποχή των γκέι από το σεξ) έχει αναλάβει η Τζούλια Ρόμπερτς (η οποία επιβάλλεται να τσαλακωθεί καθολικά!), ενώ ο Μαρκ Ράφαλο θα ερμηνεύσει τον συγγραφέα/ακτιβιστή Νεντ Γουίκς που προσπαθεί να ενώσει την κοινότητα για να πολεμήσουν την ομοφοβία.

Σε δεύτερους ρόλους θα εμφανίζονται ο Αλεκ Μπόλντγουϊν (ως ο ομοφοβικός δικηγόρος αδελφός του Γουίκς), ο Ματ Μπόμερ («Magic Mike») και Τζιμ Πάρσονς («Big Bang Theory») ο οποίος έπαιζε και στο θεατρικό.

Το ΗΒΟ έχει κάνει την παραγωγή σε μερικές από τις πιο αξιόλογες παραγωγές της τελευταίας δεκαετίας, αλλάζοντας καθολικά την αντίληψη που είχαμε για τον όρο «τηλεταινία». Φέτος, για παράδειγμα, το «Game Change», η ταινία για την άνοδο και πτώση της Σάρα Πέιλιν με πρωταγωνίστρια την Τζούλιαν Μουρ, είναι το φαβορί των Χρυσών Σφαιρών.

Αλλά και πάλι: κανένα μεγάλο, μικρό ή και μικρότερο ακόμα στούντιο σε Χόλιγουντ και Νέα Υόρκη δεν πήρε το ρίσκο να ανεβάσει σε μεγάλες οθόνες κάτι που θα έχει πρωταγωνίστρια την Τζούλια Ρόμπερτς; Χάλασε ο κόσμος!