Buzz

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ ετοιμάζεται για το σκηνοθετικό του ντεμπούτο!

στα 10

Με δικό του πρωτότυπο σενάριο και πρωταγωνίστρια την κοκκινομάλλα των «Mad Men» και του «Drive», Κριστίνα Χέντριξ, ο Ράιαν Γκόσλινγκ ετοιμάζεται να κάτσει αναπαυτικά στην καρέκλα του σκηνοθέτη. Το όνομα της ταινίας: «How To Catch a Monster».

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ ετοιμάζεται για το σκηνοθετικό του ντεμπούτο!

Ο,τι πιάνει στα χέρια του γίνεται χρυσός. Το «It-Boy» των τελευταίων δύο χρόνων (αλλά ένας αξιόλογος ηθοποιός εδώ και μια δεκαετία, για όσους είχαν τις κεραίες τους τεντωμένες) έχει στρωμένο το κόκκινο χαλί από τα στούντιο για να κάνει ό,τι θέλει. Θέλει να πρωταγωνιστήσει, να χορέψει, να τραγουδήσει; Να σκηνοθετήσει; Τα «κουστούμια» των χολιγουντιανών λόφων σφάζονται στην ποδιά του.

Και χθες το βράδυ το ανακοίνωσε: θα σκηνοθετήσει. Εχει γράψει το δικό του σενάριο για την ταινία «How To Catch a Monster» (η οποία μοιάζει σύμφωνη με τη σκοτεινή φαντασία και το μακάβριο καλλιτεχνικό ύφος των τραγουδιών που συνθέτει ως μέλος των «Dead Man's Bones»), έχει βρει την ηθοποιό του (στο πρόσωπο της συμπρωταγωνίστριάς του στο «Drive» Κριστίνα Χέντριξ) και έχει ήδη δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στους παραγωγούς του «Drive» (οι Μαρκ Πλατ και Ανταμ Σίγκελ αναλαμβάνουν εκ μέρους της Marc Platt Productions και ο Μίτσελ Λίντβακ για την Bold Films).

«Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου τους Μαρκ Πλατ, Ανταμ Σίγκελ, αλλά και τους ανθρώπους της Bold Films που με στηρίζουν τόσο πολύ...» αναφέρει ο Γκόσλινγκ σε δήλωσή του. «Ανυπομονώ να κάνουμε την ταινία όλοι μαζί σαν ομάδα.»

Το «How To Catch a Monster» είναι μία ταινία επιστημονικής φαντασίας με μεγάλη σκοτεινή, τρυφερή καρδιά. Ενα μεταμοντέρνο παραμύθι που δανείζεται στοιχεία από τα genre της φαντασίας, του φιλμ νουάρ και του σασπένς. Η ιστορία θέλει μία χωρισμένη μητέρα, την Μπίλι, να ζει σε μία σουρεαλιστική πόλη που καταρρέει και να παρασύρεται σε μία μακάβρια, σκοτεινή περιπέτεια, όταν ο έφηβος γιος της ανακαλύπτει και εξαφανίζεται σε μία υπόγεια πολιτεία κάτω από το νερό. Για να σώσει την οικογένειά της, η Μπίλι πρέπει να ακολουθήσει τον Μπόουνς στο άγνωστο...

Παρόλο που τα γυρίσματα δε θα ξεκινήσουν πριν την άνοιξη του 2013, οι πωλήσεις θα αρχίσουν στο φεστιβάλ του Τορόντο σε λίγες μέρες. Μάλιστα η Sierra / Affinity έχουν αναλάβει να πουλήσουν το διεθνές κομμάτι της ταινίας (Ελληνες διανομείς, προλάβετε!).

«Εμπιστευόμαστε στο έπακρο τον Ράιν, την Κριστίνα, τον Μαρκ και τον Ανταμ - τόσο σε επαγγελματικό, όσο και σε προσωπικό επίπεδο!» δήλωσε ο Μίτσελ Λίντβακ της Bold Films. «Πιστέψαμε στο σενάριο του Ράιαν από την πρώτη στιγμή και ανυπομονούμε να σταθούμε δίπλα του και να φροντίσουμε το επόμενο βήμα που κάνει στην καριέρα του. »

Ο παραγωγός Μαρκ Πλατ προσθέτει: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα κάνουμε την παραγωγή του ντεμπούτου του Ράιαν στη σκηνοθεσία. Εχει δημιουργήσει ένα υπέροχο σενάριο που σε στοιχειώνει και έχει πολύ ξεκάθαρο σκηνοθετικό όραμα. Η ικανότητά του να έλκει το παγκόσμιο κοινό θα τον βοηθήσει πολύ στο πέρασμά του στη σκηνοθεσία...»

Αυτό το τελευταίο είναι σίγουρο. Υπόγεια πόλη; Σουρεαλιστικό μεταμοντέρνο παραμύθι; Μας είχατε κερδίσει από το «Ράιαν Γκόσλινγκ». Μην κουράζεστε άλλο.