Buzz

Ο Κουέντιν Ταραντίνο ετοιμάζει κι άλλο γουέστερν

στα 10

Δεν είναι τίποτε περισσότερο από μια αναφορά που έκανε ο σκηνοθέτης ως καλεσμένο του Τζέι Λένο. Αλλά δεν είναι και τίποτα λιγότερο…

Ο Κουέντιν Ταραντίνο ετοιμάζει κι άλλο γουέστερν

Το βράδυ της 25ης Νοεμβρίου, με αφορμή την Ημέρα των Ευχαριστιών, ο Κουέντιν Ταραντίνο πήγε βόλτα από την εκπομπή του Τζέι Λένο. Ο σκοπός του ήταν να παρουσιάσει το graphic novel του «Django Unchained» (θυμηθείτε τα πάντα για την ταινία εδώ), που κυκλοφόρησε ένα χρόνο σχεδόν μετά την πρεμιέρα της ταινίας στις αίθουσες. Σ’ αυτήν την κουβέντα, ο Ταραντίνο κι ο Λένο ανέτρεξαν χαριτωμένα στο παρελθόν, βλέποντας μαζί την πρώτη εκπομπή όπου ο Ταραντίνο, άσημος κι αμούστακος ακόμα, είχε κάνει το ντεμπούτο του στο σόου. Λίγο αργότερα, ωστόσο, ο Κουέντιν Ταραντίνο αποκάλυψε στον Τζέι Λένο ότι το σενάριο της επόμενης ταινίας του είναι ήδη έτοιμο και πρόκειται, πάλι, για γουέστερν.

«Δεν είναι σίκουελ του ‘Django’,» λέει ο Ταραντίνο, εξηγώντας ότι διασκέδασε τόσο πολύ σκηνοθετώντας ένα γουέστερν που θέλει να επαναλάβει την εμπειρία. «Αγαπώ τόσο τα γουέστερν που, αφού έμαθα πώς να κάνω ένα, σκέφτομαι, ‘αφήστε με τώρα να κάνω άλλο ένα, γιατί πια ξέρω τι κάνω!’» Ο Ταραντίνο, χωρίς να δώσει καμιά συγκεκριμένη πληροφορία, δηλώνει ότι θέλει να κάνει όχι ένα, αλλά «μερικά ακόμα», γουέστερν γύρω από το ίδιο θέμα, αλλά με διαφορετική ιστορία και ήρωες. Το νέο πρότζεκτ, άλλωστε, θα μπορούσε κάλλιστα να είναι η βιογραφία του Τζον Μπράουν, την οποία χρόνια τώρα ο Ταραντίνο θέλει να μεταφέρει στο σινεμά, με ήρωα τον αφροαμερικανό ακτιβιστή που προσπάθησε να οργανώσει επανάσταση των σκλάβων το 1859. Στο μεταξύ, βέβαια, ο Ταραντίνο υποτίθεται ότι ετοιμάζει και το «Kill Bill: Vol 3», οπότε, με τους γοργούς ρυθμούς του σκηνοθέτη, δε χρειάζεται παρά να περιμένουμε λίγους μήνες για να μάθουμε λεπτομέρειες.

Δείτε παρακάτω δυο αποσπάσματα από την εκπομπή του Τζέι Λένο – το πρώτο με την παρθενική εμφάνιση του Ταραντίνο στο σόου και το δεύτερο με την κουβέντα γύρω από το νέο γουέστερν – και διαβάστε περισσότερα για τον Κουέντιν Ταραντίνο: