Buzz

O Πίτερ Τζάκσον και η δίκη που συγκλόνισε τον κόσμο!

στα 10

Ενθερμος υποστηρικτής της απελευθέρωσης των «τριών του Δυτικού Μέμφις», ο Πίτερ Τζάκσον ανακοίνωσε την ολοκήρωση ενός ντοκιμαντέρ που όπως και η διάσημη τριάδα των «Paradise Lost» αφηγείται όσα οδήγησαν στην αθώωση τριών νεαρών που φυλακίστηκαν για 18 ολόκληρα χρόνια για ένα έγκλημα που δεν είχαν διαπράξει.

O Πίτερ Τζάκσον και η δίκη που συγκλόνισε τον κόσμο!

Τελικά ο Πίτερ Τζάκσον δεν έχει το μυαλό του μόνο στη Μέση Γη, αλλά και στην σκληρή πραγματικότητα της Αμερικής, αφού το ενδιαφέρον του για τη διάσημη υπόθεση των «τριών του Δυτικού Μέμφις» δεν εξαντλήθηκε στην καμπάνια που ο ίδιος οργάνωσε προκειμένου να αποδειχθεί η αθωότητα τους αλλά και σε ένα ντοκιμαντέρ που μόλις ολοκλήρώθηκε.

Το «West of Memphis» της Εϊμι Μπεργκ, σε παραγωγή του Τζάκσον, αφηγείται την προσπάθεια των τριών ανδρών που κατηγορήθηκαν για ένα έγκλημα που δεν έκαναν ποτέ και σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της παραγωγής ευελπιστεί να ρίξει ακόμη περισσότερο φως σε μια υπόθεση που έχει ήδη αποτελέσει το αντικείμενο τριών ντοκιμαντέρ με τίτλο «Paradise Lost» και μάλιστα του τελευταίου «Paradise Lost 3 Purgatory» των Τζο Μπέρλινγκερ και Μπρους Σινόφσκι που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη λίστα με τα ντοκιμαντέρ που διεκδικούν μια θέση στις φετινές υποψηφιότητες των Οσκαρ.

«Ελπίζουμε πως αυτή η ταινία θα διδάξει στους ανθρώπους τα τρομακτικά αποτελέσματα της κακής άσκησης της δικαιοσύνης, αλλά πέρα απ' αυτό να δείξει πως ακόμη και μπροστά σε έναν τέτοιο τρόμο, ακόμη κι αν βρίσκεσαι πρόσωπο με πρόσωπο με τη θλίψη και τον πόνο, δεν πρέπει να εγκαταλείπεις ποτέ».

Με αυτά τα λόγια ανακοίνωσε το ντοκιμαντέρ ο Ντάμιεν Εχολς, ένας εκ των τριών της υπόθεσης, ο οποίος συνεργάστηκε στην παραγωγή του δηλώνοντας πως η ιδέα του Τζάκσον ξεκίνησε τρία χρόνια πριν. Οταν τον Σεπτέμβριο του 2008, ο δικαστής που είχε αναλάβει την υπόθεση αρνήθηκε να δεχθεί νέα στοιχεία που αποδείκνυαν την αθωότητα των κατηγορουμένων, ο Τζάκσον σκέφτηκε πως αφού τα στοιχεία αυτά δεν θα αποκαλυφθούν ποτέ στην αίθουσα του δικαστηρίου υπήρχε μόνο ένας τρόπος για να γίνουν γνωστά. Και αυτός ήταν να γίνει μια ταινία.

Να σημειωθεί πως η εμπλοκή του Τζάκσον στο ντοκιμαντέρ, αν και ήταν γνωστή στους περισσότερους που παρακολουθούσαν στενά τους «τρεις του Δυτικού Μέμφις» και την ιστορία τους, ανακοινώθηκε μόνο μετά την αποφυλάκιση τους, τον Αύγουστο του 2011.

Η σημασία της εν λόγω υπόθεσης, η οποία φαινομενικά μοιάζει να αφορά μόνο τα αμερικανικά δικαστικά χρονικά, αναδεικνύεται όχι μόνο από το γεγονός πως μέσα σε μια χρονιά θα κυκλοφορήσουν δύο ντοκιμαντέρ γι' αυτήν αλλά και πως ο Ατόμ Εγκογιάν ετοιμάζει μια ταινία μυθοπλασίας με τίτλο «Devil's Knot» και ήρωες τα τρία θύματα μιας απίστευτης δικαστικής πλάνης.

Βλέπετε η αδικία δεν έχει τοπικό ενδιαφέρον...