Buzz

Ο Πίτερ Φόντα κάνει μήνυση στους Dolce & Gabbana!

στα 10

Καθόλου «Ξέγνοιαστος Καβαλάρης» δεν είναι ο Πίτερ Φόντα όταν χρησιμοποιείται η εικόνα του χωρίς την έγκρισή του. Αποζημίωση 3 εκατομμυρίων δολαρίων για τα «Easy Rider» μπλουζάκια που έβγαλαν στην κολεξιόν τους οι Dolce & Gabbana ζητά ο πρωταγωνιστής της εμβληματικής ταινίας των '70ς.

Ο Πίτερ Φόντα κάνει μήνυση στους Dolce & Gabbana!

Αστραψε και βρόντησε ο Πίτερ Φόντα όταν είδε την νέα σειρά T Shirts των Dolce & Gabbana με τη στάμπα του «Easy Rider» εαυτού του στην κλασική φωτογραφία της ταινίας πάνω στην μηχανή. Κατέθεσε αμέσως μήνηση και απαίτησε αποζημίωση 3 εκατομμυρίων δολαρίων - κι όχι μόνο από τους ιταλούς σχεδιαστές αλλά και από την αλυσίδα καταστημάτων Nordstrom που πουλάνε το εν λόγω μπλουζάκι.

«Οι Dolce & Gabbana χρησιμοποίησαν εν γνώση τους χωρίς την άδειά μου την εικόνα μου και με αυτή κατασκεύασαν ένα προϊόν το οποίο διανέμουν σε χιλιάδες αντίτυπα...» αναφέρει στο κείμενο της μήνυσής του ο 73χρονος πρωταγωνιστής.

Ο Φόντα θέλει να σταματήσει την πώληση του T Shirt, αλλά και να αποτρέψει μια και καλή την κατασκευή και άλλων προϊόντων της σειράς με την στάμπα του «Ξέγνοιαστου Καβαλάρη»

«Σε καμία περίπτωση οι κατηγορούμενοι δεν ζήτησαν την άδεια από τον κατήγορο για να χρησιμοποιήσουν το όνομα την μορφή και την εικόνα του με σκοπό το κέρδος - σε μπλουζάκια ή άλλα αντικείμενα που έχουν σκοπό στο μέλλον να κατασκευάσουν και να πουλήσουν....» διαβάζει η μήνηση.

1

Ο Φόντα, εκτός της αποζημίωσης των 3 εκατομμυρίων δολαρίων (συν τόκους), ζητά επίσης να πληρωθούν τα δικαστικά έξοδα από τους κατηγορούμενους και να αποδοθούν επιπλέον αποζημιώσεις στον ίδιο για ψυχική οδύνη.

Από την μία είναι απόλυτα κατανοητό ότι μία πανάκριβη φίρμα θα κερδοσκοπίσει εις βάρους σου, από την άλλη μήπως αυτός είναι ο τρόπος σου για μια εύκολη, ανώδυνη αρπαχτή;

Αναρωτιόμαστε αν τα Η & Μ ή τα Zara έχουν αντίστοιχα δικαιώματα για ό,τι κατά καιρούς τυπώνουν...

Διαβάστε το υπέροχο κείμενο του Νίκου Πετρουλάκηπου μπλέκει τον Κάπτεν Αμέρικα και τον «Ξέγνοιαστο Καβαλάρη» Πίτερ Φόντα

Tags: EASY RIDER