Industry

Ο Ochre Jelly και ο Χαγιάο Μιγιαζάκι παίζουν με τα Lego τους

στα 10

Ολοι οι μαγικοί ήρωες των ταινιών του Χαγιάο Μιγιαζάκι παίρνουν… πλαστική ζωή στα χέρια του Ιεν Χιθ και των Lego του.

Ο Ochre Jelly και ο Χαγιάο Μιγιαζάκι παίζουν με τα Lego τους

Οπως διαβάζουμε στο twitchfilm.com, μια ολόκληρη πολιτεία από ήρωες των ταινιών του Χαγιάο Μιγιαζάκι και του Studio Ghibli παρουσίασε ο Ιεν Χιθ – γνωστότερος ως Ochre Jelly – στην έκθεση BrickCon και, φυσικά, απέσπασε το Πρώτο Βραβείο, με τον εκπληκτικό τίτλο «Big in Japan».

Παραλαμβάνοντας το βραβείο του, ο Ιεν Χιθ είπε: «Είμαι πολύ κολακευμένος και έκπληκτος που η κατασκευή μου τιμήθηκε με το «Big in Japan – Best Overall Award», βραβείο το οποίο, παρεμπιπτόντως, έχω σχεδιάσει ο ίδιος! Για να παρουσιάσω την ολοκληρωμένη συλλογή μου από δημιουργίες Lego εμπνευσμένες από το έργο του Μιγιαζάκι, κατασκεύασα ένα γιαπωνέζικο κήπο. Γι’ αυτόν χρησιμοποιήσα κομμάτια από κορμούς, σκεπασμένα με λειχήνες, πέτρες ποταμίσιες, κλαδιά, φτέρες και πολλή άμμο! Για να κατασκευάσω μέσα σε μια μέρα, επί τόπου, τον κήπο μου, έκανα χάλια το πάτωμα και το τραπέζι, αλλά οι συνάδελφοί μου που εξέθεταν επίσης έργα τους είχαν μεγάλη υπομονή μαζί μου και γι’ αυτό τους ευχαριστώ!»

Η BrickCon είναι το ετήσιο συνέδριο της Lego για ενήλικες που λατρεύουν τα πολύχρωμα πλαστικά τουβλάκια – ο Ochre Jelly είναι υπεύθυνος για τις πιο δημιουργικές επινοήσεις σε σκηνικά και τρέιλερς φτιαγμένα από Lego.

Ο Χαγιάο Μιγιαζάκι και η εταιρεία παραγωγής του, το Studio Ghibli, έχει υπογράψει κάποιες από τις μαγικότερες γιαπωνέζικες ταινίες animation, όπως το «Spirited Away» και το «Howl’s Moving Castle», τις οποίες η Disney έχει αναλάβει, με συμβόλαιο, να προωθήσει στο αμερικανικό κοινό!

Στο gallery δείτε τα πλάσματα και τα σκηνικά που κατασκεύασε ο Ochre Jelly, εμπνευσμένος από τις ταινίες του παραμυθά Χαγιάο Μιγιαζάκι, «Spirited Away», «Castle in the Sky», «My Neighbor Totoro», «Kiki’s Delivery Service», «Princess Mononoke», «Nausicaa of the Valley of the Wind», «Mei and the Kitten Bus» και «Ponyo», αλλά και το πορτρέτο του ίδιου του δημιουργού τους. Θα συμφωνήσετε ότι, μετά το κινηματογραφικό animation, αυτή είναι η πιο ταιριαστή απεικόνιση της παιδικής φαντασίας του Μιγιαζάκι.