Φεστιβάλ / Βραβεία

O Ντείβιντ Λιντς πάει Viennale!

στα 10

Μετά από μια σειρά μεγάλων σκηνοθετών, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βιέννης έπεισε τον Ντέιβιντ Λιντς να σκηνοθετήσει το τρέιλερ της φετινής διοργάνωσης. Το αποτέλεσμα: ένας αυθεντικός μικρού μήκους εφιάλτης!

O Ντείβιντ Λιντς πάει Viennale!

«Για ακόμη μια φορά, φέτος, η Viennale κατάφερε να έχει έναν μεγάλο σκηνοθέτη το τρέιλερ της. Και αυτός δεν θα μπορούσε να ήταν άλλος από τον θρυλικό αμερικάνο κινηματογραφιστή Ντέιβιντ Λιντς, ο οποίος δέχθηκε την πρόσκληση της Viennale και έφτιαξε μια μονόλεπτη κινηματογραφική μινιατούρα με τον τίτλο "The 3R's". Μια ταινία όπου ο φανταστικός κόσμος του Λιντς παγιδεύεται σε μια μικρού μήκους σεκάνς από εικόνες και ήχους που στοιχειώνουν. Μετά από κινηματογραφιστές όπως ο Σταν Μπράκατζ, ο Λεός Καράξ, η Ανιές Βαρντά και ο Ζαν - Λικ Γκοντάρ η ιστορία των τρέιλερ της Viennale συνεχίζει με έναν ακόμα σπουδαίο καλλιτέχνη του σύγχρονου σινεμά».

Με αυτήν την ανακοίνωση, οι υπεύθυνοι της φετινής Viennale, του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βιέννης αναγγέλουν τον ενθουσιασμό τους για το τρέιλερ που ετοίμασε ο Ντέιβιντ Λιντς, βγάζοντας από τις τσέπες του μερικές ακόμη περίεργες, απόκοσμες, αποκρουστικές και ονειρικές εικόνες από το ιδιοσυγκρασιακό σύμπαν του.

Στο φεστιβάλ που ξεκινάει στις 30 Οκτωβρίου και ολοκληρώνεται στις 2 Νοεμβρίου, θα προβληθούν ταινίες όπως το «Le Havre» του Ακι Καουρισμάκι, το «Melancholia» του Λαρς φον Τρίερ, το «A Dangerous Method» του Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ (που διαδραματίζεται στην Βιέννη των αρχών του αιώνα), το «Drive» του Νίκολας Βίντινγκ Ρεφν κ.ά. Ανάμεσα στα αφιερώματα του φεστιβάλ ξεχωρίζει η ρετροσπεκτίβα στην Βελγίδα πρωτοπόρο σκηνοθέτη Σαντάλ Ακερμάν, αλλά και το αφιέρωμα στον Χάρι Μπελαφόντε.

Δείτε το τρέιλερ του Ντέιβιντ Λιντς παρακάτω

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μπορείτε να βρείτε στο επίσημο site του φεστιβάλ