Industry

Ο Ντέιβιντ Λιντς και το μαγικό μουσικό του σύμπαν!

στα 10

Δεν είναι μόνο οι σκηνοθέτες και γενικά οι άνθρωποι του κινηματογράφου που επηρεάζονται από την αινιγματικότητα και την ατμόσφαιρα των ταινιών του Ντέιβιντ Λιντς. Πολλές νέες μπάντες ορκίζονται στο όνομα του ξεχωριστού σκηνοθέτη.

Ο Ντέιβιντ Λιντς και το μαγικό μουσικό του σύμπαν!
Μια... λιντσεϊκή Lana del Rey

Εχετε δει το video clip του Video Games (τσεκάρετε το video παρακάτω) της Lana del Rey, όπου λίγο παλιομοδίτικα glamorous και λίγο μεθυσμένες στάρλετς μας μεταφέρουν στη σκοτεινή πλευρά του Χόλιγουντ; Αποκλείεται να το έχετε δει και το μυαλό σας να μην έχει αμέσως ταξιδέψει στον παράξενο κόσμο του «Mulholland Drive».

Επίσης από το Λος Αντζελες, αλλά από την άλλη πλευρά του μουσικού χάρτη, η σκληρή και βίαιη Chelsea Wolfe δήλωσε πρόσφατα σε συνέντευξή της στη Guardian ότι έλκεται έντονα από τον σκοτεινό σουρεαλισμό των ταινιών του Λιντς: «Για μένα απεικονίζουν την πραγματικότητα – η ζωή είναι παράξενη, γεμάτη σκοτεινές γωνίες. Επιπλέον, ο Λιντς μιλά για αυτό το ιδιαίτερο φως του Λος Αντζελες κι αυτό είναι το πρώτο πράγμα που πρόσεξα εδώ – ένα φωτεινό σκοτάδι, σαν αυτές τις μέρες που ο ήλιος κρύβεται πίσω από τα σύννεφα και μπορείς να τον κοιτάξεις και να δεις ξεκάθαρα το κυκλικό του σχήμα.»

Πνευματική συγγένεια με τον Ντέιβιντ Λιτς δηλώνει και ο Alex Zhang Hungtai των Dirty Beaches. Ειδικά το τραγούδι True Blue, όχι απλώς διεισδύει στη δεκαετία του ’50 μέσα από έναν παραμορφωτικό λιντσεϊκό καθρέφτη, αλλά και μιμείται σαφέστατα τον ήχο του Ρόι Ορμπισον, στον οποίο ο Λιντς έκανε τη δική του αναφορά στο «Blue Velvet».

Φυσικά, ο Ντέιβιντ Λιντς ακολουθεί και ο ίδιος τη δική του πορεία στη μουσική, καθώς στις 8 Νομεβρίου κυκλοφορεί το πρώτο προσωπικό του άλμπουμ, «Crazy Clown Time», που θα παρουσιάσει για πρώτη φορά στο παρισινό του κλαμπ, Silencio.

Οσο για τη δική του απάντηση, που ζήτησε η Guardian σε σχέση με το πώς βλέπει ο ίδιος την ποπ μουσική, ήρθε με τέσσερις μόνο λέξεις: «Η ποπ είναι μαγική!»