Buzz

O Nτέιβιντ Γκόρντον Γκριν που ξέρουμε και αγαπάμε: τρέιλερ για το «Prince Avalanche»

στα 10

Επιστρέφοντας με κέφι στην τρέλα και τη μελαγχολία των πρώτων ταινιών του, ο Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν πήρε όλες τις καλές κριτικές που χρειαζόταν μετά τις πρεμιέρες του «Prince Avalanche» στα Φεστιβάλ του Sundance και Βερολίνου και τώρα ετοιμάζεται για την έξοδο της ταινίας στην Αμερική. Και ιδού το πρώτο τρέιλερ...

O Nτέιβιντ Γκόρντον Γκριν που ξέρουμε και αγαπάμε: τρέιλερ για το «Prince Avalanche»

«Στο Τέξας του 1988, ένα χρόνο μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές που κατέστρεψαν 1600 σπίτια και τεράστιες εκτάσεις δάσους στην περιοχή, ο Αλβιν και ο Λανς περνούν το καλοκαίρι τους στη φύση, κάνοντας εργασίες ανοικοδόμησης: σηματοδοτούν τους δρόμους, βάφουν με κίτρινη διαχωριστική γραμμή ατελείωτα χιλιόμετρα, ζουν στη σκηνή τους κι έχουν άφθονο χρόνο να μιλήσουν για τις γυναίκες που τους ταλαιπωρούν και τα όνειρά που κανείς τους δεν ξέρει αν θα μπορέσουν ποτέ να πραγματοποιήσουν. Διασκεδαστικά, αγορίστικα, με μια ελαφριά μελαγχολία.

Με πρωταγωνιστές τον Πολ Ραντ και τον Εμίλ Χερς, η ταινία διασκευάζει το ισλανδικό φιλμ του 2011, «Either Way / A Annan Veg», του Χάφστεϊν Γκούναρ Σίγκουρδσον (διαβάστε περισσότερα και δείτε το τρέιλερ εδώ), μένοντας απόλυτα πιστή στο πρωτότυπο, με μια βασική διαφορά: Ο Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν τοποθετεί τους ήρωές του μέσα στην ανοιχτή, πλούσια, παρθένα φύση του Τέξας, πληγμένη από την απώλεια που προκάλεσε η φωτιά, ωθώντας τους σε σκέψεις πιο υπαρξιακές κι ενδοσκοπικές.»

Αυτά γράφαμε μετά την προβολή του «Prince Avalanche» στο 63ο Διεθνές Φεστιβάλ του Βερολίνου, την ταινία που μας θύμισε τον σκηνοθέτη του «George Washington» και του «All The Real Girls», λίγο πριν συναντήσουμε από κοντά τόσο τους πρωταγωνιστές της ταινίας όσο και τον ίδιο τον Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν σε μια υπέροχη συνέντευξη. Λίγες μέρες μετά ο τελευταίος θα έφευγε από το Φεστιβάλ με τη Χρυσή Αρκτο Καλύτερης Σκηνοθεσίας, αφήνοντας πίσω του μια ταινία που χαίρεσαι να τη βλέπεις όσο και να τη σκέφτεσαι καιρό μετά.

Λίγους μήνες πριν την έξοδό του, τον Αύγουστο, στην Αμερική, το «Prince Avalanche» έχει τρέιλερ και αφίσα στο ύφος και το στιλ του Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν που ξέρουμε και αγαπάμε, ενώ σύντομα θα το δούμε και στις ελληνικές αίθουσες.

2

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player