Buzz

Ο Ντέιβιντ Φίντσερ και ο Αντριου Κέβιν Γουόκερ ταξιδεύουν «20.000 Λεύγες Κάτω από τη Θάλασσα»

στα 10

Σκηνοθέτης και σεναριογράφος, το δημιουργικό δίδυμο πίσω από το εφιαλτικό σασπένς του «Se7en», ξανασυνεργάζονται σε διασκευή Ιούλιου Βερν!

Ο Ντέιβιντ Φίντσερ και ο Αντριου Κέβιν Γουόκερ ταξιδεύουν «20.000 Λεύγες Κάτω από τη Θάλασσα»

Η προηγούμενη συνεργασία του Ντέιβιντ Φίντσερ με το σεναριογράφο Αντριου Κέβιν Γουόκερ είχε ως αποτέλεσμα ένα από τα καλύτερα θρίλερ όλων των εποχών, το «Se7en». Η αναζήτηση μιας ευκαιρίας να ξαναδουλέψουν μαζί, τους οδήγησε στο μυθιστόρημα του Ιούλιου Βερν, «20.000 Λεύγες Κάτω από τη Θάλασσα», στο οποίο, βέβαια, θα δώσουν τη δική τους νότα.

Με παραγωγό το στούντιο της Disney, η ταινία προορίζεται για προϋπολογισμό τεράστιας κλίμακας, θα γυριστεί σε 3D και θα είναι κατά το 70% CG, με αρκετές σκηνές σε motion capture. Δεδομένου ότι το βιβλίο του Βερν είναι κατά βάση παιδικό, παρότι οι «μεγάλοι» είναι επίσης φανατικοί θαυμαστές, το όλο εγχείρημα φέρνει στο μυαλό το «Hugo» του Μάρτιν Σκορσέζε που πολύ σύντομα θ’ αποδείξει αν κερδίζει το εμπορικό στοίχημα.

Ωστόσο, δεν είναι σαφές εάν οι «20.000 Λεύγες» θα είναι η επόμενη ταινία του Φίντσερ μετά το «Κορίτσι με το Τατουάζ», μια και εκρεμμεί η «Κλεοπάτρα», σε παραγωγή του Σκοτ Ρούντιν, με πρωταγωνίστρια την Αντζελίνα Τζολί, αλλά και η συνέχεια του «Κοριτσιού», εάν η πρώτη ταινία κινηθεί καλά εισπρακτικά, πράγμα για το οποίο δεν έχουμε σχεδόν καμιά αμφιβολία.