Buzz

Ο Νίκολας Βίντινγκ Ρεφν συναντά την «Μπαρμπαρέλα»

στα 10

Ο σκηνοθέτης του «Drive» μπαίνει στη θέση του οδηγού, για μια καινούρια τηλεοπτική σειρά βασισμένη στην ηρωίδα που έκανε διάσημη η Τζέιν Φόντα. Οχι δεν θα πρωταγωνιστεί ο Ράιαν Γκόσλινγκ

Ο Νίκολας Βίντινγκ Ρεφν συναντά την «Μπαρμπαρέλα»

Στην ταινία του Ροζέ Βαντίμ, αλλά και στο ομώνυμο γαλλικό κόμικ που προϋπήρξε του φιλμ, η Φόντα υπήρξε ένα γύναιο του διαστήματος, μια σέξι ηρωίδα αντιμέτωπη με χιλιάδες απειλές που στην πλειοψηφία τους, ήθελαν να κάνουν σεξ μαζί της.

Ναι η ταινία υπήρξε μια αληθινά ένοχη απόλαυση και εξακολουθεί να διατηρεί τη θέση της ανάμεσα στις καλύτερες στιγμές του κινηματογραφικού camp. Η ιδέα για μια τηλεοπτική της μεταφορά που μόλις ανακοίνωσε η εταιρία Gaumont και η παραγωγός Μάρθα Ντε Λαουρέντις ακούγεται ικανή από τη μια να μας ενθουσιάσει κι από την άλλη να μας γεμίσει τρόμο.

Η ανακοίνωση του ονόματος του Νίκολας Βίντινγκ Ρεφν στον ρόλο του executive producer και του σκηνοθέτη (προφανώς του πιλότου) μας δίνει μια κάποια σιγουριά, πως πέρα απ οτιδήποτε άλλο, το αποτέλεσμα θα είναι στιλάτο.

Για την ιστορία πάντως, αυτή δεν είναι η πρώτη προσπάθεια αναβίωσης του μύθου της ημίγυμνης διαστημικής αμαζόνας. Ο Ρόμπερτ Ροντρίγκεζ ήθελε κάποια στιγμή να κάνει την δική του εκδοχή με την Ρόουζ ΜακΓκόουαν στον πρωταγωνιστικό ρόλο, ενώ και ο Ρόμπερτ Λούκετιτς δοκίμασε ανεπιτυχώς να φέρει το σχέδιο στην οθόνη. Ελπίζουμε αυτή τη φορά, όλα να πάνε κατ' ευχήν...