Buzz

Ο Νικ Κέιβ έγραψε σενάριο για το «Gladiator 2»: διαβάστε το!

στα 10

Με αφορμή μια πρόσφατη συνέντευξή του, ο Νικ Κέιβ θυμάται πόσο διασκέδασε γράφοντας το σενάριο για το σίκουελ του «Μονομάχου», το οποίο ήθελε να ονομάσει – τι άλλο; - «Christ Killer».

Ο Νικ Κέιβ έγραψε σενάριο για το «Gladiator 2»: διαβάστε το!

«Ράσελ, εσύ δεν πεθαίνεις στο τέλος του ‘Μονομάχου’;» «Ναι, καλά, θα το λύσεις εσύ αυτό…» Κάπως έτσι πήγε ο διάλογος μεταξύ Ράσελ Κρόου και Νικ Κέιβ, όταν ο πρώτος ζήτησε, πριν μια δεκαετία, από τον δεύτερο, να γράψει το σενάριο για το σίκουελ του «Gladiator»! Τότε ακόμα ο Νικ Κέιβ δεν είχε καλά-καλά ξεκινήσει τη σεναριακή του καριέρα, είχε μεν γράψει το «Ghosts of the Civil Dead», αλλά θα περνούσαν χρόνια πριν το «The Proposition» και το «Lawless».

Η απίστευτη ιστορία αυτού του πρότζεκτ δεν είναι καινούρια, για την ακρίβεια μπορείτε να βρείτε ολόκληρο το σενάριο και να το διαβάσετε, στο τέλος αυτού του κειμένου. Ωστόσο, σε μια συνέντευξη που έδωσε πριν λίγες μέρες ο Νικ Κέιβ στον Μαρκ Μάρον, θυμήθηκε τα διασκεδαστικά περιστατικά που συνόδευαν την ιστορία του, όπως το γεγονός ότι το σενάριο βασιζόταν σ’ ένα μείγμα της ρωμαϊκής και της χριστιανικής θρησκείας και ο τίτλος του θα ήταν «Christ Killer»!

Στα χέρια του Νικ Κέιβ, ο Μάξιμος του Ράσελ Κρόου θα αναγεννιόνταν στο σίκουελ, αλλά θα ήταν πια αθάνατος: «Πηγαίνει στο Καθαρτήριο,» εξηγεί ο Κέιβ, «ως απεσταλμένος των Θεών, οι οποίοι πεθαίνουν ψηλά στους ουρανούς, γιατί στη Γη έχει προκύψει ένας άλλος Θεός, αυτός ο τύπος που τον λένε Χριστό κι έχει κερδίσει μεγάλη δημοτικότητα. Κι έτσι οι πολλοί Θεοί πεθαίνουν σιγά-σιγά και στέλνουν τον Μονομάχο πίσω στη Γη για να σκοτώσει τον Χριστό και τους πιστούς του.» Αναρωτιέται κανείς γιατί το στούντιο δεν προχώρησε με το σίκουελ του «Gladiator»;

Και τα πράγματα δε μένουν καν εκεί: «ο κεντρικός ήρωας», συνεχίζει ο Κέιβ, «ήταν ο γιος του Μάξιμου, τον οποίο αναγκάζεται να σκοτώσει σ’ ένα παιχνίδι που του παίζουν οι Θεοί. Εξελίσσεται σ’ έναν αιώνιο πολεμιστή και η ταινία τελειώνει με μια 20λεπτη σκηνή μάχης που παρακολουθεί όλους τους πολέμους της ιστορίας, μέχρι το Βιετνάμ κι όλα αυτά.» Για την ακρίβεια, η ταινία τελειώνει με τον Μάξιμο στη σύγχρονη εποχή, να συναντιέται με αξιωματικούς στο Πεντάγωνο. «Απόλυτο αριστούργημα,» λέει ο Νικ Κέιβ στη συνέντευξη, διασκεδάζοντας τρομερά με τον εαυτό του.

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη του Νικ Κέιβ στον Μαρκ Μάρον, διαβάστε το σενάριο του «Gladiator 2» παρακάτω και διαβάστε και δείτε εδώ περισσότερα για το «20,000 Days on Earth», το ντοκιμαντέρ που παρακολουθεί μια «κινηματογραφική» μέρα στη ζωή του Νικ Κέιβ. Ακόμα καλύτερα, περάστε το χρόνο σας σήμερα με το κινηματογραφικό mixtape του Νικ Κέιβ.