Buzz

O Νέλσον Μαντέλα είναι έτοιμος για το Οσκαρ του

στα 10

Το «Mandela: Long Walk to Freedom» είναι έτοιμο. Και από το πρώτο του teaser καταλαβαίνεις εύκολα πως οδεύει ολοταχώς προς τα Οσκαρ, δίνοντας την ευκαιρία στον υπέροχο Ιντρις Ελμπα να είναι φέτος το πρόσωπο της χρονιάς.

O Νέλσον Μαντέλα είναι έτοιμος για το Οσκαρ του

Δεν είναι τυχαίο ότι το πρώτο teaser trailer του «Mandela: Long Walk to Freedom» κυκλοφορήσε ακριβώς τη στιγμή που ο Νέλσον Μαντέλα βρίσκεται στο νοσοκομείο, έχοντας στο πλευρό του τη σκέψη και τις προσευχές όλων όσων δεν μπορούν να σκεφτούν τον πλανήτη χωρίς την παρουσία του.

Και ακριβώς την ίδια στιγμή που στις αίθουσες προβάλλεται το «Pacific Rim» με τον Ιντρις Ελμπα που εδώ υποδύεται στον πρώτο μεγάλο ρόλο της κινηματογραφικής καριέρας του τον Μαντέλα.

Και, φυσικά, δεν είναι τυχαίο, πως το τρέιλερ βασίζεται πάνω σε μια διακήρυξη αγάπης του Νέλσον Μαντέλα δείχνοντας τον από ψηλά να περπατά σε μια απέραντη έκταση στη Νότια Αφρική με πολλά παιδάκια να τον ακολουθούν τρέχοντας, σε ένα καραμπινάτο οσκαρικό promotion που θα αποδώσει μόνο αν η βιογραφία του πρώτου δημοκρατικά εκλεγμένου ηγέτη της Νοτίου Αφρικής έχει έναν πρωταγωνιστή αντάξιο του θρύλου του Μαντέλα.

Από το teaser δεν μπορούμε να καταλάβουμε το εύρος των δυνατοτήτων που είμαστε σίγουροι ότι μπορεί να επιδείξει ο Ιντρις Ελμπα, αφού το μόνο που... βλέπουμε είναι η φωνή του παραλλαγμένη στο πιο νοτιοαφρικάνικο.

2

Βασισμένο στην ομώνυμη αυτοβιογραφία του Μαντέλα που κυκλοφόρησε το 1994, το «Mandela: Long Walk to Freedom» είναι σκηνοθετημένο από τον Βρετανό Τζάστιν Τσάτγουικ («The Other Boleyn Girl»), αφηγείται την άνοδο του Νέλσον Μαντέλα στη θέση του πρώτου δημοκρατικά εκλεγμένου προέδρου της Νοτίου Αφρικής και έγινε με την πλήρη εποπτεία του ίδιου του Μαντέλα.

Στο πλευρό του Ελμπα πρωταγωνιστούν η Ναόμι Χάρις (θυμηθείτε τη από το «Skyfall») στο ρόλο της συζύγου του, Γουίνι Μαντέλα.

Μέσα στο χρόνο αναμένεται να βγει στις αίθουσες και το «Winnie» του Ντάνιελ Ρουντ με την Τζένιφερ Χάντσον στον ομώνυμο ρόλο και τον Τέρενς Χάουαρντ στον ρόλο του Μαντέλα, το οποίο βασίζεται στην βιογραφία της Γουίνι Μαντέλα που έγραψε η Αν Μαρί ντου Πριζ Μπεζρόμπ με τίτλο «Winnie Mandela: A Life» και το οποίο έκανε την πρεμιέρα του στο Φεστιβάλ του Τορόντο το 2011 για να προκαλέσει την αντίδραση της Γουίνι Μαντέλα, η οποία θεώρησε την ταινία προσβλητική και υπήρξε επικριτική με το γεγονός πως οι δημιουργοί του δεν τη συμβουλεύτηκαν στην παραγωγή της. Η ταινία μπήκε στο συρτάρι, αλλά αναμένεται να βγει στους κινηματογράφους το φθινόπωρο του 2013.

Δείτε παρακάτω το teaser trailer του «Mandela: Long Walk to Freedom» που είναι προγραμματισμένο να βγει στις αμερικάνικες αίθουσες το Νοέμβριο του 2013:


Διαβάστε ακόμη: