Industry

Ο Μπρετ Ιστον Ελις θέλει να δει το «Fifty Shades of Grey» στο σινεμά

στα 10

Είναι το εκδοτικό φαινόμενο των τελευταίων μηνών, όρισε το είδος του «mommy porn» και φυσικά ετοιμάζεται για το σινεμά. Μετά τη φήμη ότι θα το σκηνοθετήσει η Αντζελίνα Τζολί (κάτι που διαψεύσθηκε την ίδια μέρα), ο Μπρετ Ιστον Ελις λέει κι αυτός τις ιδέες του.

Ο Μπρετ Ιστον Ελις θέλει να δει το «Fifty Shades of Grey» στο σινεμά

Το βιβλίο της E. Λ. Τζέιμς (στην πραγματικότητα Ερικα Λέοναρντ) αποτελεί το πρώτο μέρος μιας τριλογίας που ξεκίνησε σαν fan fiction του «Twilight», αλλά που γρήγορα, άλλαξε προσανατολισμό και ονόματα στους βασικούς του ήρωες, αφού η πρώτη του εκδοχή ήθελε την Μπέλα Σουάν και τον Εντουαρντ Κάλεν να κάνουν μερικά αληθινά βρώμικα πράγματα.

Στην μορφή που μπορείτε να το διαβάσετε πλέον, εξιστορεί την σεξουαλική σχέση μιας νεαρής γυναίκας που συνάπτει ένα συμβόλαιο με το αφεντικό της για να γίνει σκλάβα στα σαδομαζοχιστικά παιχνίδια του, θυσιάζοντας την παρθενιά και την αθωότητά της στην πορεία. Ή κάτι τέτοιο.

Αρχικά κυκλοφόρησε μόνο σε ebook και σε τυπωμένα αντίτυπα κατά παραγγελία, αλλά σύντομα άρχισε να χτίζει ένα κοινό (που θα μπορούσε να γενικευθεί ως παντρεμένες γυναίκες πάνω από τα τριάντα) και μεταμορφώθηκε στο τυπωμένο αντίστοιχο ενός ιντερνετικού viral, κερδίζοντας στην πορεία την προσοχή του mainstream τύπου, έναν κανονικό εκδότη και μια θέση στην κορυφή των best seller σε Αμερική και Αγγλία. Τα αντίτυπα του πωλούνται ακόμη σαν ζεστό ψωμί και φέτος αποκλείεται να μην σκοντάψετε πάνω του στις παραλίες.

Το ενδιαφέρον του Χόλιγουντ ήταν λοιπόν φυσικό να...ερεθιστεί, με τα δικαιώματα τελικά να καταλήγουν στην Focus και την Universal. Σύντομα άρχισαν να ακούγονται ονόματα για το καστ -αναμεσά τους αυτά των Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ, Ιαν Σόμερχόλντερ και Ασλεϊ Μπένσον. Για δυο περίπου ώρες, το όνομα της Αντζελίνα Τζολί συνδέθηκε με την ταινία, ως υποψήφια να την σκηνοθετήσει, αλλά πολύ γρήγορα ο ατζέντης της διέψευσε τις φήμες.

Τώρα ο συγγραφέας Μπρετ Ιστον Ελις, γνωστός τόσο για την αγάπη του για το σινεμά όσο και για τις ισχυρές απόψεις του, ενώ ετοιμάζεται για τη μεταφορά του δικού του βιβλίου «The Canyons» στο σινεμά, από τον Πολ Σρέιντερ, βρίσκει χρόνο να προτείνει μερικά πράγματα μέσα από τον λογαριασμό του στο twitter και για το «Fifty Shades of Grey», ξεκινώντας από το να αναλάβει το σενάριο ο ίδιος: «Προσφέρομαι να κάνω τη μεταφορά του βιβλίου. Δεν είναι αστείο. Πιστεύω ότι ο Κρίστιαν Γκρέι και η Ανα είναι δυο εν δυνάμει σπουδαίοι κινηματογραφικοί ήρωες».

Ο Ελις όμως δεν σταματά εκεί, έχοντας προτάσεις και για τους πρωταγωνιστές, λέγοντας ότι ο Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ, ο Αλεξ Πέτιφερ, ο Ααρον Τζόνσον και ο Ράιν Γκόσλινγκ (με τον οποίο μάλλον ήδη ετοιμάζουν κάτι μαζί), θα ήταν ιδανικοί για τον ανδρικό ρόλο ενώ για τον γυναικείο, προτείνει την Σκάρλετ Γιόχανσον και την Κρίστεν Στιούαρτ. Οσο για τον σκηνοθέτη; «Νομίζω ότι ο Ντέιβιντ κρόνεμπεργκ είναι μια εξαιρετική επιλογή για τη θέση, είχαμε δουλέψει άλλωστε μαζί, στην πρώτη φάση του “American Psycho”».

Δεν ξέρουμε κατά πόσο οι προτάσεις του θα εισακουστούν -δεν ακούγονται καθόλου άσχημες πάντως- όσο για το αν πραγματικά αστειεύεται ή όχι, μια που πολλά από τα tweets του πάνω στο θέμα έχουν διαγραφεί, παραμένει κάτι που θα το ανακαλύψουμε στο μέλλον.

Πιθανότατα, όταν μάθουμε ποιος τελικά θα γράψει στ΄ αλήθεια το σενάριο του «50 Shades of Grey»