Industry

Ο Μπρετ Ιστον Ελις και ο Πολ Σρέιντερ στρέφονται στο crowd funding

στα 10

Συγγραφέας – σεναριογράφος και σκηνοθέτης αναζητούν φιλότιμους (και ευκατάστατους) θεατές για τη νέα τους ταινία, προσφέροντας ενδιαφέροντα ανταλλάγματα!

Ο Μπρετ Ιστον Ελις και ο Πολ Σρέιντερ στρέφονται στο crowd funding

Ο Μπρετ Ιστον Ελις ανέκαθεν άκουγε το σφυγμό της νιότης και ο Πολ Σρέιντερ πάντα ήταν τολμηρός. Γι’ αυτό και οι δύο δημιουργοί, σκηνοθέτης και συγγραφέας – σεναριογράφος, στράφηκαν για την υποστήριξη της νέας ταινίας που σχεδιάζουν, στη μέθοδο του crowd funding και συγκεκριμένα στο Kickstarter.

Μαζί με τον παραγωγό τους, Μπράξτον Πόουπ, ανέβασαν από χθες τη σελίδα τους στο site (δείτε την εδώ) και παρουσιάζουν το «The Canyons», προσπαθώντας να μαζέψουν 100.000 δολάρια από τη συμμετοχή του κοινού, μέχρι τις 9 Ιουνίου, δηλαδή σ’ ένα μήνα.

Οι τρεις άντρες παρουσιάζουν σ’ ένα βίντεο που έχει σκοπό να πείσει τους θεατές να συνεισφέρουν στην ταινία, τι είναι το «The Canyons» και γιατί επέλεξαν αυτή τη μέθοδο χρηματοδότησης, ως συμπλήρωμα στο budget που έχουν συγκεντρώσει από δικά τους χρήματα. Η ταινία είναι ένα θρίλερ που παρακολουθεί πέντε εικοσάχρονους στην αναζήτησή τους για εξουσία, έρωτα, σεξ και επιτυχία στο Χόλιγουντ του 2012 (οπότε το μόνο που αλλάζει από το «Λιγότερο από Μηδέν» είναι η χρονολογία;). Η συμμετοχή του κοινού θα τους προσφέρει τη δυνατότητα για περισσότερες μέρες γυρίσματος και για την αποδέσμευση από τον έλεγχο της οποιασδήποτε μεγάλης εταιρείας παραγωγής θα αναλάμβανε τυχόν το πρότζεκτ – ο Μπράξτον Πόουπ, άλλωστε, πριν λίγο καιρό αποχώρησε από τη Lionsgate.

Ταυτόχρονα, προσφέρουν στους θεατές που θα δεχτούν να γίνουν «συμπαραγωγοί» της ταινίας, ειδικά προνόμια:

Οσοι συμμετάσχουν με πάνω από 5.000 δολάρια και τυχαίνει να είναι φερέλπιδες συγγραφείς, θα δουν μια ανάλυση και κριτική του βιβλίου τους, γραμμένη από τον Μπρετ Ιστον Ελις, δημοσιευμένη στο διαδίκτυο και πολλά ακόμα σχόλια για τη δουλειά τους στο twitter. Αν, από την άλλη, έχουν γράψει ένα σενάριο, ο Πολ Σρέιντερ θα το διαβάσει και θα τους δώσει πολύτιμες συμβουλές – δια ζώσης αν ζουν στη Νέα Υόρκη ή στο Λος Αντζελες, ή μέσω Skype.

Κι ο πιο πληθωρικός, γενναιόδωρος χρηματοδότης που θα συνεισφέρει 10.000 δολάρια, θα πάρει το μεγάλο πακέτο: ένα κλιπ για χρήματα, υπογεγραμμένο από τον Ρόμπερτ ΝτεΝίρο που ο ηθοποιός (πού να’ξερε!) είχε χαρίσει στον Σρέιντερ στα γυρίσματα του «Ταξιτζή» το 1976 (ο Πολ Σρέιντερ είχε γράψει το σενάριο της ταινίας του Μάρτιν Σκορσέζε) κι ένα δείπνο με τον σκηνοθέτη.

Δείτε το video εδώ και… μετρήστε τα λεφτά σας! Μέσα στην πρώτη του μέρα στο Kickstarter, το «The Canyons» έχει προσελκύσει ήδη 70 χρηματοδότες κι έχει μαζέψει 7.862 δολάρια.