Buzz

Ο Μπομπ Ντίλαν εμπνέεται από τον «Τιτανικό» και... τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο!

στα 10

Το νέο άλμπουμ του Μπομπ Ντίλαν, «Tempest», θα κυκλοφορήσει στις 11 Σεπτεμβρίου. Σήμερα όμως ο εμβληματικός τραγουδοποιός του 20ου αιώνα αποκαλύπτει την πηγή έμπνευσης του, που είναι ο... «Τιτανικός».

Ο Μπομπ Ντίλαν εμπνέεται από τον «Τιτανικό» και... τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο!

Το 35ο άλμπουμ του Μπομπ Ντίλαν έχει πηγή έμπνευσης το θρυλικό ναυάγιο του Τιτανικού, αλλά και τον τρόπο που αυτό έχει αποτυπωθεί στην ποπ κουλτούρα. Σε συνέντευξή του στο περιοδικό Rolling Stone, ο Ντίλαν παραδέχτηκε ότι ο «Τιτανικός» του Τζέιμς Κάμερον είναι μεγάλη του αναφορά, όπως και ο ίδιος ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο, ο οποίος μάλιστα φιγουράρει στους στίχους.

Ο Ντίλαν εξομολογήθηκε ότι όλη αυτή η αναδρομή του ξεκίνησε από το «The Great Titanic» των Carter Family. «Επαιζα το κομμάτι ένα βράδυ γιατί μ' αρέσει πολύ η μελωδία του, πάρα πολύ» διηγείται ο Ντίλαν. «Και σκέφτηκα: γιατί να μην διασκευάσω αυτή την μελωδία; Αλλά πώς μπορούσα να την προσεγγίσω; Τι να της προσθέσω;»

Η απάντηση που γέννησε το 14λεπτο νέο τραγούδι του ήρθε με τον «Τιτανικό» του Τζέιμις Κάμερον και τον ήρωα του Τζακ Ντόσον. «Ναι, ο Λίο ήταν σίγουρα αναπόσπαστο κομμάτι. Δε θα ήταν ίδιο το τραγούδι χωρίς αυτόν. Αλλά ούτε και η ταινία εξάλλου!» ομολογεί ο Ντίλαν.

Near, far, wherever you are - αν είχαμε μία ανυπομονησία για την κυκλοφορία του «Tempest», τώρα η περιέργεια έχει χτυπήσει κόκκινα.

Μέχρι να μάθουμε/ακούσουμε κάτι νεότερο, χαζεύουμε το track list των τραγουδιών:

    1. "Duquesne Whistle"
    1. "Soon After Midnight"
    1. "Narrow Way"
    1. "Long and Wasted Years"
    1. "Pay In Blood"
    1. "Scarlet Town"
    1. "Early Roman Kings"
    1. "Tin Angel"
    1. "Tempest"
    1. "Roll On John"