Buzz

Ο Μπιλ Μάρεϊ είναι cult!

στα 10

Πράγμα που το γνωρίζαμε χρόνια τώρα, αλλά να που χρόνο με το χρόνο ο ηθοποιός που κυνήγησε από φαντάσματα μέχρι την Σκάρλετ Γιόχανσον και «έχτισε» την καριέρα του Γουες Αντερσον, ανακηρύσσεται σε μια από τις μεγάλες φιγούρες του αμερικανικού κινηματογράφου. Μια έκθεση με έργα εμπνευσμένα από την πολυσυλλεκτική φιλμογραφία του το αποδεικνύει...

Ο Μπιλ Μάρεϊ είναι cult!

Στην διάσημη Gallery1988 στο Λος Αντζελες θα ξεκινήσει στις 3 Νοεμβρίου μια έκθεση αφιερωμένη στην Τέχνη του Μπιλ Μάρεϊ. Πορτρέτα, πόστερ εμπνευσμένα από τις ταινίες του και τους χαρακτήρες που έχει υποδυθεί, αλλά και κωδικοποιημένες εικόνες που γίνονται εύκολα αναγνωρίσιμες κάτω από την ετικέτα «Μπιλ ΜάρεΪ» θα επιβεβαιώσουν το cult following του μεγάλου κωμικού.

Κι όλα αυτά την ίδια στιγμή που ανακοινώθηκε η συμμετοχή του Μάρει στο δεύτερο φιλμ του Ρόμαν Κόπολα (θυμηθείτε ή καλύτερα προσπαθήστε να ξεχάσετε το «CQ» του 2001) με τίτλο «A Glimpse Inside the Mind of Charles Swan III» και θέμα τον Τσάρλι Σιν, ο οποίος και κρατάει το ρόλο του πρωταγωνιστή σε ένα αυτοβιογραφικό σενάριο που αφηγείται τη ζωή ενός επιτυχημένου γραφίστα ο οποίος εξαιτίας της φήμης και των χρημάτων του έχει μεταμορφωθεί σε έναν ακαταμάχητο playboy, όταν όμως χωρίζει από την κοπέλα βάζει όλη του τη ζωή σε...restart.

Κι αν μια ταινία για την εξιλέωση του Τσάρλι Σιν ακούγεται για την ώρα βαρετή, κανείς δεν θα έλεγε το ίδιο για το «Hyde Park on Hudson», στο οποίο ο Μάρεϊ υποδύεται τον Φράνκλιν Ρούσβελτ σε σκηνοθεσία του Ρότζερ Μισέλ («Μια Βραδιά στο Νότινγκ Χιλ»), το οποίο αφηγείται τον έρωτα ανάμεσα στον Ρούσβελτ και την μακρινή ξαδέρφη του Μάργκαρετ Στάκλεϊ ένα Σαββατοκύριακο του 1939.

Ο υπερπαραγωγικός Μάρεϊ φυσικά πρωταγωνιστεί και στην καινούρια ταινία του Γουες Αντερσον «Μoonrise Kindgdom» για το οποιό μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα εδώ.

Δείτε στο gallery μερικά από τα έργα που φιλοξενούνται στην Gallery1988 με τον γενικό τίτλο «Please Post Bills» και πρώτη πρώτη μια πρώτη αφίσα από το «Hyde Park on Hudson» με τον Μάρεϊ ως Φράνκλιν Ρούσβελτ που θα μπορούσε εκ των πραγμάτων να ανήκει σε κάποια γκαλερί!

Δείτε επίσης:

Το σινεμά στον βωμό της ποπ κουλτούρας!