Buzz

O Μπεν Αφλεκ είναι ο νέος Batman

στα 10

Ο βραβευμένος με Οσκαρ ηθοποιός και σκηνοθέτης παίρνει τη θέση του Κρίστιαν Μπέιλ ως προστάτης της Γκόθαμ Σίτι σε μια κίνηση που μάλλον μας εκπλήσσει.

O Μπεν Αφλεκ είναι ο νέος Batman
Σίγουρα έχει το ύφος...

H πρώτη του εμφάνιση όμως, δεν θα είναι σε μια ολοδική του ταινία, αλλά στο sequel του «Man of Steel» του Ζακ Σνάιντερ, στο οποίο ο Superman και ο Batman θα συναντηθούν για πρώτη φορά στην μεγάλη οθόνη.

«Ξέραμε ότι χρειαζόμαστε έναν ξεχωριστό ηθοποιό για να υποδυθεί έναν από τους πιο δημοφιλείς υπερήρωες της DC Comics και ο Μπεν Αφλεκ σίγουρα έχει τα προσόντα και με το παραπάνω» δήλωσε ο πρόεδρος της Warner Bros σε ένα δελτίο τύπου χτες.

«Ο Μπεν προσφέρει μια ενδιαφέρουσα αντίστιξη στον Superman του Χένρι Κάβιλ κι έχει το ερμηνευτικό ταλέντο να χτίσει ένα πολυεπίπεδο πορτρέτο ενός άντρα που είναι πιο μεγάλος σε ηλικία και πιο σοφός από τον Κλαρκ Κεντ, και τα σημάδια ενός ώριμου μαχητή του εγκλήματος αλλά και την γοητεία που ο κόσμος βλέπει στον Μπρους Γουέιν» συμπλήρωσε ο σκηνοθέτης της ταινίας Ζακ Σνάιντερ.Κι επίσης το τετράγωνο σαγόνι θα λέγαμε εμείς που μοιάζει εξίσου απαραίτητο για έναν καλό Batman.

O Αφλεκ θα γινει έτσι ο όγδοος κατά σειρά ηθοποιός που θα υποδυθεί τον ήρωα, αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που δοκιμάζει την ολόσωμη εφαρμοστή στολή ενός υπερήρωα , αφού το 2003 είχε υποδυθεί τον «Daredevil», όχι ακριβώς με θριαμβευτικά αποτελέσματα.

Η επιλογή του για τον ρόλο, δεν είμαστε σίγουροι ακόμη για το αν σημαίνει την μόνιμη απασχόλησή του ως Batman, με άλλα λόγια αν θα είναι ο αντικαταστάτης του Κρίστιαν Μπέιλ και στις επόμενες ταινίες του ήρωα που θα ακολουθήσουν μετά την τριλογία του Κρίστοφερ Νόλαν, αλλά δεν παύει να αποτελεί ένα νέο που μοιάζει απροσδόκητο.

Ο Αφλεκ ήταν ο θριαμβευτής των Οσκαρ πριν λίγους μήνες με το «Argo» που τον καταξίωσε σαν έναν από τους νέους «auteur» του Χόλιγουντ, κι έχει ήδη ένα γεμάτο πρόγραμμα τόσο σαν ηθοποιός όσο και σαν σκηνοθέτης για τα επόμενα χρόνια. Αλλά υποθέτουμε η γοητεία του να σώζεις τον κόσμο, είναι κάτι που στο οποίο δεν μπορείς να αντισταθείς. Ακόμη κι αν συμβαίνει μόνο στην οθόνη...