Buzz

Ο «Μικρός Βασιλιάς» του Σωκράτη Αλαφούζου μαζεύει βραβεία στο πέρασμά του

στα 10

Βραβείο Καλύτερης Μικρού Μήκους Ταινίας στο Διεθνές τμήμα του Manhattan Film Festival για τον «Μικρό Βασιλιά». Και έπεται συνέχεια…

Ο «Μικρός Βασιλιάς» του Σωκράτη Αλαφούζου μαζεύει βραβεία στο πέρασμά του

Ο «Μικρός Βασιλιάς», η μικρού μήκους ταινία σε σενάριο και σκηνοθεσία του Σωκράτη Αλαφούζου, μετά το Βραβείο Κοινού που κέρδισε στο 60Ν OS International Film Festival στη Νορβηγία και το Bραβείο Kαλύτερου Ξενόγλωσσου Ηθοποιού που κέρδισε στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Μαδρίτης, απέσπασε και το βραβείο Καλύτερης Μικρού Μήκους ταινίας στο Διεθνές Τμήμα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Μανχάταν, συνεχίζοντας έτσι μια δαφνοστόλιστη διεθνή πορεία.

Η διαδρομή της ταινίας δε σταματά εκεί: ο «Μικρός Βασιλιάς» θα συμμετάσχει σε λίγο καιρό στα DC SHORTS στη Γουόρινγκτον, στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαλέντο στην Ιταλία, στο Hollywood Shorts στο Λος Αντζελες και στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Λευκωσίας.

Αυτές οι συμμετοχές προστίθενται στις ήδη επιτυχημένες προβολές της ταινίας στο Palm Springs International ShortFest, στο European Independent Film Festival, στo Short Film Corner του Φεστιβάλ Καννών και στο FastNet Short Film Festival.

Ο «Mικρός Bασιλιάς» καταπιάνεται με τον καταπιεσµένο θυµό, τα απωθημένα και τα συµπλέγµατα που κουβαλά ένας άνθρωπος που η παιδική του ηλικία δεν υπήρξε η ιδανική. Ο 40χρονος Αρης διηγείται στιγμές της ζωής του που τον καθόρισαν. Βλέπει το φοβισμένο παιδί που καθόταν ακίνητο, στη θέση όπου τον έβαζε ο αδερφός του, για όση ώρα εκείνος έπαιζε. Θυμάται την κακοποίηση που δέχτηκε από το φίλο της μαμάς του, ένα γεγονός που μεγάλωσε το φόβο του αλλά και τον οδήγησε στο να αισθανθεί θυμό. Θυμό που συσσώρευε μέσα του και εκδήλωνε σπάνια με τυχαίες αφορμές.

Οταν ο Αρης ανακαλύπτει ότι η γυναίκα του τον απατά, μουδιάζει και ακινητοποιείται στην αρχή, αρκούμενος στο να ακούει τα ηχογραφημένα πειστήρια της απιστίας. Ομως, μια κουβέντα της γυναίκας του, θα λειτουργήσει σαν σταγόνα που πέφτει σε ένα γεμάτο ποτήρι και το κάνει να ξεχειλίσει. Ενα ξεχείλισμα θυμού, που θα φέρει την καταστροφή της μέχρι τώρα ζωής του, αλλά θα είναι και η αρχή μιας ζωής πολύ διαφορετικής.

Στην ταινία, εκτός από τον Σωκράτη Αλαφούζο, πρωταγωνιστούν οι Ηρώ Λούπη, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Αννα Μιχαήλου, Ακύλας Καραζήσης, Βάνα Πεφάνη, Αριελ Κωνσταντινίδη, Βύρωνας Κολάσης, Χάρης Μαυρουδής.

Δείτε παρακάτω το teaser trailer του «Μικρού Βασιλιά» και αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες στο επίσημο site της ταινίας.