Buzz

Ο Ματίας Σχούναρτς είναι έτοιμος για το… αγγλόφωνο close-up του

στα 10

Ο Βέλγος πρωταγωνιστής της «Μοσχαροκεφαλής» και του «Σώμα με Σώμα» θα σταθεί δίπλα στην Κέιτ Γουίνσλετ για μια από τις πρώτες του ταινίες στα αγγλικά, με σκηνοθέτη τον Αλαν Ρίκμαν.

Ο Ματίας Σχούναρτς είναι έτοιμος για το… αγγλόφωνο close-up του

Η δύναμη του σώματός του ξεπερνιέται μόνο από τη δύναμη του ταλέντου του. Ο Βέλγος ηθοποιός Ματίας Σένερτς προκάλεσε αίσθηση, κυρίως στο φεστιβαλικό κύκλωμα, πριν δυο χρόνια με το «Bullhead» του Μίκαελ Ρόσκαμ. Με το ρόλο του, όμως, στο «Σώμα με Σώμα» του Ζακ Οντιάρ, ως «στήριγμα» της Μαριόν Κοτιγιάρ, δεν άφησε σε κανέναν αμφιβολία για την εσωτερική του ορμή και το γενναιόδωρο ταλέντο του.

Τώρα ο ηθοποιός ετοιμάζεται να περάσει στη mainstream αρένα του αγγλόφωνου σινεμά, αλλά με μια ταινία και πάλι καλλιτεχνικής φιλοδοξίας. Πρόκειται για το «A Little Chaos», με σκηνοθέτη τον ηθοποιό Αλαν Ρίκμαν στη δεύτερη δουλειά του πίσω από την κάμερα, μετά το τρυφερό «The Winter Guest» του 1997 με την Εμα Τόμσον και τη Φιλίντα Λο ως μάνα και κόρη σε μια δυσλειτουργική σχέση.

Το «A Little Chaos» θ’ αφηγηθεί την ιστορία δυο ανταγωνιστών κηπουρών (ή… αρχιτεκτόνων εξωτερικών χώρων;), που αναλαμβάνουν να κατασκευάσουν ένα σιντριβάνι για το παλάτι των Βερσαλλιών, επί βασιλείας του Λουδοβίκου του 14ου. Και μια και ο Ματίας Σχούναρτς φαίνεται ότι ξέρει να διαλέγει τις συμπρωταγωνίστριές του, αυτή τη φορά θα παίξει δίπλα στην Κέιτ Γουίνσλετ, η οποία άλλωστε είχε ξανασυνεργαστεί υπέροχα με τον Αλαν Ρίκμαν (ως ηθοποιό) στο «Λογική κι Ευαισθησία» του Ανγκ Λι το 1995.

Παράλληλα με το «A Little Chaos», ο Ματίας Σχούναρτς ετοιμάζεται για μια ακόμα αγγλόφωνη ταινία, ξανά με ζηλευτή συμπρωταγωνίστρια, το «Suite Française» του Σολ Ντιμπ, δίπλα στη Μισέλ Γουίλιαμς. Αλλά και για το επίσης αγγλόφωνο «Blood Ties» σε σκηνοθεσία του Γάλλου ηθοποιού Γκιγιόμ Κανέ, με συμπρωταγωνίστριες τη Μίλα Κούνις και τη Μαριόν Κοτιγιάρ και πάλι. Ο ηθοποιός είχε εξηγήσει στη συνέντευξή του στο Flix [διαβάστε την ολόκληρη εδώ] ότι δε βιάζεται να… μετακομίσει στο Χόλιγουντ, παρά τις πολλές προτάσεις που του έχουν ήδη γίνει. Φαίνεται όμως ότι σ’ αυτές εδώ τις αγγλόφωνες ταινίες, πολύ μακριά από το Χόλιγουντ, βρήκε αυτό που αναζητούσε για τα επόμενα βήματά του.