Φεστιβάλ / Βραβεία

O Μάθιου ΜακΚόναχι στο ρόλο της ζωής του! Πρώτες σκηνές από το «Mud» του Τζεφ Νίκολς!

στα 10

Συνεχίζοντας από εκεί που σταμάτησε με το «Καταφύγιο», ο Τζεφ Νίκολς διεκδικεί φέτος το Χρυσό Φοίνικα με το «Mud», δίνοντας στον Μάθιου ΜακΚόναχι το ρόλο της ζωής του!

O Μάθιου ΜακΚόναχι στο ρόλο της ζωής του! Πρώτες σκηνές από το «Mud» του Τζεφ Νίκολς!

Οι πρώτες φωτογραφίες από το «Mud» του Τζεφ Νίκολς (ναι, είναι ο άνθρωπος που πέρσι έκανε μια από τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς, το «Καταφύγιο») που διεκδικεί φέτος τον Χρυσό Φοίνικα ήταν απλά μια πρόγευση μπροστά στις δύο σκηνές που μόλις κυκλοφόρησαν και ομολογούν πως βρισκόμαστε μπροστά σε μια από τις πιο ενδιαφέρουσες ταινίες του 65ου Φεστιβάλ Καννών.

Με έναν αγνώριστο Μάθιου ΜακΚόναχι, ο οποίος καταφέρνει να βρει βαθιά μέσα του τον ηθοποιό που όλοι πίστεψαν κάποτε πως ήταν, η ιστορία ενός κατάδικου που αποδρά και η σχέση του με ένα 14χρονο αγόρι διαθέτει την ίδια απόκοσμη μοναξιά που χαρακτήριζε το «Καταφύγιο» και οδήγησε μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο τον Νίκολς από την «Εβδομάδα Κριτικής» που βρισκόταν πέρσι στην A Class του Διαγωνιστικού Προγράμματος.

Αν αυτές οι δύο σκηνές είναι ενδεικτικές, τότε μπορεί κανείς να προβλέψει από τώρα πως ο Μάθιου ΜακΚόναχι θα είναι ένας από τους πιο σοβαρούς διεκδικητές του Βραβείου Ανδρικής Ερμηνείας (παίζει ακόμη και στο «Τhe Paperboy» του Λι Ντάνιελς, επίσης στο Διαγωνιστικό Πρόγραμμα), ενώ ο Νίκολς μπαίνει οριστικά στις πρώτες θέσεις των σκηνοθετών με πολύ μέλλον για το μέλλον!

Δείτε τις δύο σκηνές, διαβάστε περισσότερα για το «Mud» του Τζεφ Νίκολς και όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το 65ο Φεστιβάλ Καννών που ξεκινάει στις 16 Μαΐου: