Φεστιβάλ / Βραβεία

Ο Μάικλ Μαν, πρόεδρος της κριτικής επιτροπής στο Φεστιβάλ Βενετίας!

στα 10

Παρόλες τις εξαγγελίες του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου πως το «νέο» Φεστιβάλ Βενετίας θα είναι φέτος λιγότερο «λαμπερό», ένας από τους μεγαλύτερους αμερικάνους σκηνοθέτες προεδρεύει την κριτική επιτροπή για τον Χρυσό Λεόντα...

Ο Μάικλ Μαν, πρόεδρος της κριτικής επιτροπής στο Φεστιβάλ Βενετίας!

Για πρώτη φορά στην μεγάλη καριέρα του, ο Μάικλ Μαν θα προεδρεύσει της κριτικής επιτροπής ενός μεγάλου διεθνούς φεστιβάλ, δίνοντας το πρώτο στίγμα της θητείας του Αλμπέρτο Μπαρμπέρα, του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή της Μόστρας που αντικατέστησε τον επί μια οκταετία προκάτοχο του, Μάρκο Μούλερ.

Γεγονός που έρχεται σε ελαφρά αντίθεση με την πρόσφατη διακήρυξη του Μπαρμπέρα πως το φετινό Φεστιβάλ Βενετίας που θα διαρκέσει από τις 29 Αυγούστου έως τις 8 Σεπτεμβρίου θα είναι «περισσότερο νηφάλιο, λιγότερο λαμπερό».

Με αυτό δεν θέλουμε καθόλου να υποτιμήσουμε έναν από τους σπουδαιότερους αμερικάνους σκηνοθέτες (υπεύθυνο για μερικές σπάνιες αμερικάνικες ταινίες όπως το «Manhunter», το «Heat» και το «Insider») απλά και μόνο η επιλογή ενός Αμερικάνου δεν παραπέμπει αυτόματα σε λιγότερο λαμπερό!

Διαβάστε περισσότερα για το 69o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας