Buzz

Ο Μάθιου ΜακΚόνεχι είναι ο «Mud» - πρώτη εικόνα!

στα 10

Ο Μάθιου ΜακΚόνεχι σοβαρεύει κι επιλέγει ρόλους που χρειάζονται και το πάλαι ποτέ ταλέντο του και το πουκάμισό του. Δείτε τον στην πρώτη εικόνα από το «Μud» και διαβάστε τι έχει να πει για τον σκηνοθέτη του, Τζεφ Νίκολς («Take Shelter»).

Ο Μάθιου ΜακΚόνεχι είναι ο «Mud» - πρώτη εικόνα!

Κάτι έχει πάθει αυτό το παιδί και ό,τι κι αν είναι αυτό ...αποτελεί ευχάριστη έκπληξη. Μετά τη στροφή 180 μοιρών με τα «Bernie» του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ και «Killer Joe» του Γουίλιαμ Φρίντκιν, ο Μάθιου ΜακΚόνεχι συνεχίζει με εξαιρετικές επιλογές: όπως τη συνεργασία του με τον Τζεφ Νίκολς («Take Shelter» - βραβείο Εβδομάδας Κριτικής του φεστιβάλ των Καννών και μία από τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς που φεύγει... χωρίς να την έχουμε δει στην Ελλάδα!) στην νέα του ταινία «Mud».

Καλυμμένος με τατουάζ, βρώμικα μαλλιά και νύχια, ο ΜακΚόνεχι ερμηνεύει τον Μαντ - έναν δραπέτη που προσπαθεί να διασχίσει τον αμερικανικό Νότο για να επιστρέψει στην αγαπημένη του (Ριζ Γουίδερσπουν). Απρόσμενος σύμμαχός του, ένα 14χρονο αγόρι (ο Τάι Σέρινταν από «Το Δέντρο της Ζωής»).

Ο ΜακΚόνεχι περιγράφει την ιστορία στο περιοδικό «Empire», που είχε και την αποκλειστικότητα, ως «ένα παραμύθι για την ασυμβίβαστη αγάπη» και μια ταινία που θα θυμίσει πολύ το «Στάσου Πλάι μου» του Ρομπ Ράινερ.

«Ο Μαντ είναι ονειροπόλος» λέει ο ΜακΚόνεχι. «Είναι ένας... αριστοκράτης της καρδιάς. Εχει δεσμευτεί σ' αυτή τη γυναίκα και το έχει κάνει από 10 χρονών. Χώρισαν και επέστρεψαν ο ένας στον άλλον 50 φορές. Εκείνος είναι σαν πιστό λαμπραντόρ: περιμένει. Ξέρει και ελπίζει ότι μια μέρα εκείνη θα ξαναγυρίσει κοντά του. Την αγαπάει ασυμβίβαστα και για πάντα. Οπότε θα επιστρέψει στην πόρτα της - όσες φορές κι αν τον κλωτσήσει έξω... »

Ομολογούμε ότι αυτή η περιγραφή της ταινίας, με αυτόν τον πρωταγωνιστή θα μας είχε τρομάξει ότι πρόκειται για ακόμα μία ανόητη ρομαντική κομεντί, όμως, επαναλαμβάνουμε... «Take Shelter». Ο Τζεφ Νίκολς, ο οποίος έχει γράψει και το σενάριο, είναι ένας από τους πιο σημαντικούς νέους σκηνοθέτες που θα προτείναμε να προσέξετε και να τους έχετε υπόψη σας.

«Πρόκειται για ένα απίστευτο σενάριο» συνεχίζει ο ΜακΚόνεχι. «Το γράψιμο είναι μοναδικό, ο Τζεφ έχει μία σπουδαία Νότια φωνή, γράφει συγκλονιστικούς διαλόγους - το διαβάζεις και δε θέλεις να αλλάξεις ούτε κόμμα. Είναι ένα παραμύθι για τον έρωτα γιατί αυτό το μικρό αγόρι θα μάθει τι σημαίνει πραγματική αγάπη, μέσα από τον Μαντ...»

Δεν υπάρχει ακόμα επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας της ταινίας. Αναρωτιόμαστε αν ο Νίκολς θα επιχειρήσει το διαγωνιστικό τμήμα των Καννών φέτος...

Στην ταινία ένα ρόλο κρατά ο μόνιμος συνεργάτης του Νίκολς, ο Μάικλ Σάνον («Ο Δρόμος της Επανάστασης»), ο οποίος είναι πρωταγωνιστής του από το ντεμπούτο του «Shotgun Stories» το 2007, μέχρι την επιτυχία του «Take Shelter».