Buzz

O Μάθιου ΜακΚόναχι είναι ακόμη «Dazed and Confused»!

στα 10

Σχεδόν είκοσι χρόνια μετά τον πρώτο του και πλέον «κλασικό» ρόλο στο σινεμά, ο Μάθιου ΜακΚόναχι φοράει ξανά τα ρούχα του Ντέιβιντ Γούντερσον από το «Dazed and Confused» του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ για να γίνει ο ήρωας ενός βίντεο κλιπ...

O Μάθιου ΜακΚόναχι είναι ακόμη «Dazed and Confused»!
To 1993 όλα ήταν «Dazed and Confused»!

Με τις ευλογίες του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ, έβαλε ξανά το t-shirt με τον Μπομπ Μάρλεϊ ο Μάθιου ΜακΚόναχι στα 42 του χρόνια για να θυμηθεί τις μέρες που όλα τα κορίτσια στο Lee High School στο Οστιν του Τέξας ζούσαν μόνο για να βγουν ένα ραντεβού μαζί του.

Τότε ήταν 24 χρόνων, συνεχώς μαστουρωμένος και ξεκινούσε μια καριέρα που ακόμη κι αν δεν εξελίχθηκε όπως όλοι περίμεναν, τουλάχιστον τον έβαλε από μικρό στο «cult» για να μπορεί μετά από χρόνια να συνοδεύει του κοιλιακούς του και με μια από άδιάφορη έως και αξιοπρεπή φιλμογραφία.

Και μπορεί το βίντεο κλιπ του «Synthesizers» των Butch Walker and the Black Widows (από το «The Spade» του 2011) να μην είναι ακριβώς αυτό που θα περίμενε κανείς για την αναβίωση μιας ολόκληρης εποχής, αλλά η εικόνα του ΜακΚόναχι - στον ίσως πιο «κλασικό» ρόλο που ερμήνευσε ποτέ - παραμένει μια χρονομηχανή που μας φέρνει αναπόφευκτα πίσω στο 1993, όταν ο Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ άνοιγε τους δρόμους του αμερικανικού ανεξάρτητου σινεμά επιστρέφοντας κι αυτός με τη σειρά του στα μέσα των 70s για την ταινία που θα ακολουθούσε το «Slacker» και θα έκανε σταρ πρώτου μεγέθους τον ΜακΚόναχι, τον Μπεν Αφλεκ, την Πάρκερ Πόουζι και την Μίλα Γιόβοβιτς.

Αν ισχύει, επίσης, πως το σίκουελ του «Dazed and Confused» με τίτλο «That's What I'm Talking About» βρίσκεται ακόμη μέσα στα σχέδια του Λινκλέιτερ, με τους ήρωες της ταινίας να βρίσκονται πλέον στο κολέγιο στις αρχές των 80s, τότε ας προετοιμαστούμε για ακόμη περισσότερα ροζ παντελόνια καμπάνες και ιδανικά ακόμη περισσότερα...συνθεσαϊζέρς!

Αν ωστόσο προτιμάτε τον Μάθιου ΜακΚόναχι ημίγυμνο (!) δείτε τον στα γυρίσματα του «Magic Mike» του Στίβεν Σόντερμπεργκ να ερμηνεύει έναν glamorous στρίπερ.