Industry

Ο Κρίστοφερ Νόλαν τοποθετεί την IMAX κάμερά του στην μύτη ενός Learjet!

στα 10

Εχει ήδη σπάσει μία ΙΜΑΧ κάμερα (αξίας μισού εκατομμυρίου δολαρίων) στα γυρίσματα του «Σκοτεινού Ιππότη». Ο Κρίστοφερ Νόλαν όμως τώρα θα σπάσει και τα όρια του ήχου...

Ο Κρίστοφερ Νόλαν τοποθετεί την IMAX κάμερά του στην μύτη ενός Learjet!

Ο Κρίστοφερ Νόλαν είναι εθισμένος στις ΙΜΑΧ κάμερές του, τις χρησιμοποιεί πλέον συχνά και το αποτέλεσμα είναι όντως εκπληκτικό. Δεν υπάρχει άλλη κάμερα στον κόσμο που μπορεί να αποτυπώσει τις λεπτομέρειες της εικόνας με τον τρόπο της ΙΜΑΧ, για αυτό και οι ταινίες του Νόλαν έχουν πλέον το προσωπικό τους απαιτητικό αποτύπωμα.

Δεν υπάρχουν πολλές τέτοιες κάμερες στο Χόλιγουντ, είναι πανάκριβες (η πιο φθηνή κοστίζει μισό εκατομμύριο δολάρια), αλλά αυτό δεν μοιάζει να απασχολεί τον Νόλαν. Γιατί έχει ήδη σπάσει μία (σε διαβόητο γύρισμα του «Σκοτεινού Ιππότη») και... από ό,τι βλέπουμε, μοιάζει έτοιμος να σπάσει και δεύτερη.

Για τις ανάγκες των γυρισμάτων του «Interstellar», ο Νόλαν τοποθετεί την ΙΜΑΧ στην μύτη ενός Learjet αεροσκάφους - κάτι που εγγυάται οπτικό υλικό που πεθαίνουμε να δούμε, αλλά δεν εξασφαλίζει ότι η κάμερα θα αντέξει στις ταχύτητες ή ότι θα προσγειωθεί σώα και ασφαλής.

Δείτε τις εντυπωσιακές φωτογραφίες που πόσταρε ο υπεύθυνος οπτικών εφέ της ταινίας Πολ Τζέι Φράνκλιν στο twitter του.

1

Το «Interstellar» έχει προγραμματιστεί να κάνει πρεμιέρα (σε αίθουσες ΙΜΑΧ, φυσικά) σ' ένα χρόνο από τώρα: στις 7 Νοεμβρίου του 2014.

Ο Νόλαν (μαζί με τον αδελφό του Τζόναθαν) συνέγραψαν μία sci-fi περιπέτεια που οδηγεί ομάδα εξερευνητών σε μία διαγαλαξιακή αποστολή μέσα από μαύρες τρύπες του σύμπαντος, κάτι που θα έχει επιπτώσεις που έχουν να κάνουν με ταξίδι στο χρόνο και παράλληλες φυσικές διαστάσεις. Δεν ξέρουμε πολλά περισσότερα για την πλοκή, παρά μόνο ότι το σενάριο βασίζεται στην πραγματική έρευνα του Κιπ Θορν, ενός αστροφυσικού του Caltech, του κέντρου ερευνών της NASA. Ο ίδιος ο Θορν μάλιστα κρατάει τον τίτλο του executive producer στην ταινία.

2

Ο Μάθιου ΜακΚόναχεϊ δέχτηκε επίσημα να πρωταγωνιστήσει στην ταινία και τον κύριο γυναικείο ρόλο κρατά η Αν Χάθαγουεϊ, η catwoman του Νόλαν. Ενας ακόμα απόφοιτος του «Σκοτεινού Ιππότη», ο Μάικλ Κέιν θα παίζει στην ταινία, ενώ οι Τζέσικα Τσαστέιν, Ματ Ντέιμον, Ελεν Μπέρστιν, Μπιλ Ιργουϊν, Τζον Λίθγκοου, Κέισι Αφλεκ, Γουέ Μπέντλεϊ, Τόφερ Γκρέις συμπληρώνουν το εντυπωσιακό καστ. Διαβάστε περισσότερα για την ταινία εδώ.

Περισσότερο «Interstellar»: