Buzz

Ο Kρίστιαν Μπέιλ ομολογεί: «με το σινεμά έχω σχέση αγάπης και μίσους»

στα 10

Ο πρωταγωνιστής του «American Hustle» εξομολογείται: «Υπάρχουν στιγμές που μισώ τη δουλειά μου. Μου φαίνεται ένα αηδιαστικό, χυδαίο επάγγελμα. Δεν μπορώ να αντέξω τους ανθρώπους του χώρου - τους σιχαίνομαι όλους, σιχαίνομαι τις ταινίες και δε θέλω να ξαναδώ ποτέ ξανά σινεμά στη ζωή μου...»

Ο Kρίστιαν Μπέιλ ομολογεί: «με το σινεμά έχω σχέση αγάπης και μίσους»

Σε μία αποκλειστική συνέντευξή του στον Hollywood Reporter, ο Κρίστιαν Μπέιλ, πρωταγωνιστής του «American Hustle» ομολογεί ότι, όχι, η ηθοποιία δεν ήταν το όνειρό του. Αντιθέτως, το γεγονός ότι γεύτηκε την επιτυχία του «παιδιού φαινομένου» αρκετά νωρίς, μετά τη φήμη που απέκτησε με την «Αυτοκρατορία του Ηλιου» του Στίβεν Σπίλμπεργκ, του ήταν βάρος, όχι χαρά. Ενιωσε ότι έχει μία σχέση «αγάπης/μίσους» με το σινεμά, γιατί, πέρα από όλα τα υπόλοιπα, τον μεταμόρφωσε ξαφνικά από 11χρονο παιδί στο οικονομικό στήριγμα της οικογένειάς του. Αυτή η πικρή γεύση της ανάγκης να παίξει στην επόμενη ταινία για να συνεχίσει η οικονομική ενίσχυση, του έμεινε τραύμα, που όπως ομολογεί, δεν του έχει φύγει ούτε σήμερα.

«Τα χρήματα ήταν ο λόγος» ομολογεί ο Μπέιλ στο Hollywood Reporter.«Σκέφτηκα, Θεέ μου, η οικογένειά μου μπορεί να σωθεί με αυτά τα χρήματα. Οπότε, ναι φυσικά, το έκανα. Δεν υπήρχε άλλωστε λόγος να μην το κάνω. Και μετά όλοι το περίμεναν, όλοι το είχαν δεδομένο - έγινε ο τρόπος που μπορούσα να προσφέρω. Αρχικά αυτό σε γεμίζει με περηφάνεια, να μπορείς σε τόση μικρή ηλικία να προσφέρεις. Μετά όμως γίνεται η φυλακή σου, σε πολύ μικρή ηλικία...»

Ο Μπέιλ μετακόμισε στην Αμερική σε ηλικία 17 χρονών με τον εκλειπόντα πατέρα του και σήμερα έχει μία αποξενωμένη σχέση με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς του, εξαιτίας εκείνης της περιόδου. Μάλιστα, υπάρχουν φήμες ότι κατά τη διάρκεια της δημοσιογραφικής περιοδείας για την «Αυτοκρατορία του Ηλιου» ο πιτσιρικάς Μπέιλ έπαθε νευρικό κλονισμό. Σήμερα ο ίδιος ομολογεί ότι δε θα επέτρεπε ποτέ στην κόρη του να μπει στο επάγγελμα σε μικρή ηλικία.

«Η παιδική μου εμπειρία σκότωσε την ορμή μου, την όρεξή μου να ξαναπαίξω στο σινεμά. Δεν μπορείς να ευχαριστηθείς κάτι όταν σε πιέζουν να το κάνεις, όταν νιώθεις την υποχρέωση να το κάνεις, γιατί διαφορετικά οι άνθρωποι που αγαπάς θα υποφέρουν...»

«Δυστυχώς, όλη αυτή η σχέση αγάπη σχέσης/μίσους μου έχει μείνει. Σε περιόδους που αγαπώ τη δουλειά μου, την αγαπώ. Και υπάρχουν άλλες στιγμές που τη μισώ και τότε δεν μπορώ να ανεχτώ τη ζωή μου. Μου φαίνεται ένα αηδιαστικό, χυδαίο επάγγελμα. Δεν μπορώ να αντέξω. Δεν μπορώ να αντέξω τους ανθρώπους του χώρου - τους σιχαίνομαι όλους, σιχαίνομαι τις ταινίες και δε θέλω να ξαναδώ ποτέ ξανά σινεμά στη ζωή μου...»

«Μετά θα παρουσιαστεί κάτι όπως το ''American Hustle'' κι θα πω ''ξεχάστε τι σας είπα, θέλω να ξαναδουλέψω''. Κι όλα ξαναρχίζουν. Και πάντα θα είναι έτσι τα πράγματα για μένα. Ενα κουραστικό μαύρο-άσπρο...»

Περισσότερος Κρίστιαν Μπέιλ: