Buzz

Ο Κουέντιν Ταραντίνο το δήλωσε: δύο ταινίες ακόμα και μετά ... σύνταξη!

στα 10

Σε πρόσφατη συνέντευξή του το πάλαι ποτέ enfant terrible του ανεξάρτητου αμερικανικού σινεμά μάς το θύμισε: δεν είναι πια παιδί, κι ούτε υπάρχει ανεξάρτητο αμερικανικό σινεμά πλέον. «Δε θέλω να καταντήσω γέρος σκηνοθέτης. Θα σταματήσω...»

Ο Κουέντιν Ταραντίνο το δήλωσε: δύο ταινίες ακόμα και μετά ... σύνταξη!
Τι αντίο-μούντζα είναι αυτό; Δεν το δεχόμαστε!

Είκοσι χρόνια μετά το σκηνοθετικό του ντεμπούτο με το «Reservoir Dogs», ένα μήνα πριν την πρεμιέρα της πολυαναμενόμενης 8ης ταινίες του «Django Unchained», λίγες μέρες πριν την κυκλοφορία της σούπερ cool κασετίνας με το σύνολο του έργου δύο δεκαετιών και ο Κουέντιν Ταραντίνο πετάει τη βόμβα: σε θα συνεχίσει για πολύ. Σε λίγο καιρό θα συνταξιοδοτηθεί.

«Απλά δε θέλω να γίνω σαν όλους αυτούς τους ηλικιωμένους σκηνοθέτης. Θέλω να σταματήσω εγώ πριν είναι αργά» δηλώνει στην νέα συνέντευξη που έδωσε στο Playboy. «Οι σκηνοθέτες δεν γίνονται καλύτεροι με τα χρόνια. Συνήθως οι χειρότερες ταινίες τους είναι αυτές οι 4-5 στην φιλμογραφία τους. Εγώ υπολογίζω πολύ στην υστεροφημία της φιλμογραφίας μου - μία κακή ταινία μπορεί να γμσει 3-4 καλές!»

Πώς προσδιορίζει λοιπόν το «σε λίγο» της επικείμενης συνταξιοδότησής του; «10 ταινίες είναι ένα καλό νούμερο για να σταματήσει κανείς». Με πρόχειρα μαθηματικά, αυτό μας επιτρέπει δύο ακόμα ταινίες μετά το «Django Unchained»!

«Αν μία συγκλονιστική ιστορία που θα ήθελα να διηγηθώ έρθει στο δρόμο μου, τότε μπορεί να κάνω come back. Ομως πιστεύω ότι στις 10 θα σταματήσω. Οι 10 ταινίες είναι ένα ΟΚ καλλιτεχνικό επίτευγμα...»

Βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ταραντίνο μιλάει για οικονομία φιλμογραφίας. Στις συνεντεύξεις των «Inglourious Basterds» το 2009 τα είχε ξαναπεί:

«Νομίζω ότι ένας κινηματογραφιστής πρέπει να θεωρεί τη φιλμογραφία του ζήτημα ζωής και θανάτου. Αν την ξεχειλώσεις τότε αδυνατίζεις το καλλιτεχνικό σου στίγμα στην ιστορία. Θαυμάζω τους σκηνοθέτες που αποσύρθηκαν σε μία ορισμένη ηλικία, και μ' αυτό τον τρόπο δεν έφθειραν την φιλμογραφία τους με 4-5 γεροξεκούτικες ταινίες στο τέλος...»

Ελπίζουμε ο Κουέντιν να φωνάζει «λύκος» στο θέμα της συνταξιοδότησης, όπως, παραδείγματος χάρη ο Στίβεν Σόντερμπεργκ. Δεν είναι αστεία αυτά πρωί πρωί...

Διαβάστε τα πάντα για το «Django Unchained», το οποίο βγαίνει στην Αμερική ανήμερα τα Χριστούγεννα και στην Ελλάδα στις 17 Ιανουαρίου, εδώ.