Buzz

Ο Κόλιν Φάρελ, πάντως, ψηφίζει… «Μέρι Πόπινς»!

στα 10

Ο παρορμητικός Ιρλανδός ηθοποιός προστίθεται στο καστ του «Saving Mr. Banks», που γίνεται όλο και πιο ενδιαφέρον.

Ο Κόλιν Φάρελ, πάντως, ψηφίζει… «Μέρι Πόπινς»!

Η καριέρα του Κόλιν Φάρελ μοιάζει να ακολουθεί το κυκλοθυμικό ταμπεραμέντο του! Από καλλιτεχνικές επιτυχίες σαν το «In Bruges» μέχρι αμφίβολα επικά block busters σαν τον «Αλέξανδρο», το βιογραφικό του ηθοποιού μοιάζει με λίστα για το σούπερ μάρκετ. Ακόμα και φέτος, δουλεύει παράλληλα στο ριμέικ του «Total Recall» αλλά και στο «Seven Psychopaths», τη νέα ταινία του Κέβιν ΜακΝτόνα.

Η τελευταία του προσθήκη, ωστόσο, μας κάνει να χαμογελάμε. Ο Κόλι Φάρελ θα συμμετάσχει στο «Saving Mr. Banks», την ταινία με θέμα το πώς γυρίστηκε η «Μέρι Πόπινς».

Η αγαπημένη νταντά όλων των παιδιών, κάθε ηλικίας, η πιο παρανοϊκή παιδική ταινία όλων των εποχών, εκτός από τον «Μάγο του Οζ», το μιούζικαλ του 1964, παραγωγή του Γουολτ Ντίσνεϊ φυσικά, που χάρισε στην Τζούλι Αντριους ένα Οσκαρ και στην ταινία άλλα τέσσερα, με 13 συνολικά υποψηφιότητες, ξεκίνησε από μια σειρά εικονογραφημένων βιβλίων της Αυστραλέζας Π. Λ. Τράβερς.

Ο συνδυασμός τριπαρισμένης φαντασίας και παιδικής αθωότητας του βιβλίου, τράβηξε το ενδιαφέρον του ίδιου του Ντίσνεϊ, ο οποίος ανέλαβε το πρότζεκτ προσωπικά. Η σχέση του με την Τράβερς ήταν στενή και δημιουργική, μέχρι που η συγγραφέας είδε την ολοκληρωμένη ταινία και τη μίσησε τόσο, ώστε τα νεύρα δεν πήγαιναν κάτω ούτε με ένα spoonful of sugar!

Η Disney, τώρα, μεταφέρει αυτήν την ιστορία, το «making of» της «Μέρι Πόπινς», στο σινεμά, σε σενάριο της ανερχόμενης Κέλι Μαρσέλ, που υπογράφει το τηλεοπτικό «Terra Nova», αλλά είχε δουλέψει και στα σενάρια του «Heavy» και του «Bronson».

Η ταινία λέγεται «Saving Mr. Banks» και τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Τζον Λι-Χάνκοκ, με τελευταία επιτυχία το «The Blind Side» που χάρισε στη Σάντρα Μπούλοκ το Οσκαρ της.

Το ρόλο του Γουολτ Ντίσνεϊ θ’ αναλάβει ο Τομ Χανκς και της Π. Λ. Τράβερς, την οποία αρχικά ήταν να υποδυθεί η Μέριλ Στριπ, θα ενσαρκώσει η Εμα Τόμσον. Ο Κόλιν Φάρελ θα υποδυθεί τον πατέρα της Τράβερς – προφανώς σε φλας μπακ – ο οποίος πέθανε όταν η συγγραφέας ήταν επτά χρονών, χαρίζοντάς την το πρότυπο για τον ήρωα του κ. Μπανκς, του μπαμπά της οικογένειας στην οποία η Μέρι Πόπινς πηγαίνει ως γκουβερνάντα. Η ταινία θα γυριστεί στο Λονδίνο, με σκοπό να είναι έτοιμη στα τέλη του 2013.

Διαβάστε περισσότερα για το «Saving Mr. Banks» εδώ