Buzz

O Καρλ Λάγκερφελντ είδε την Κοκό Σανέλ στο πρόσωπο της Κίρα Νάιτλι

στα 10

Ηδη πρόσωπο της Chanel, η Κίρα Νάιλτι υποδύεται την ίδια τη θρυλική σχεδιάστρια μόδας, σε ένα μικρού μήκους φιλμ για τα 100 χρόνια του οίκου, μετά από προσωπική επιλογή του ίδιου του Καρλ Λάγκερφελντ.

O Καρλ Λάγκερφελντ είδε την Κοκό Σανέλ στο πρόσωπο της Κίρα Νάιτλι

Με αφορμή τα 100 χρόνια του οίκου Chanel, ο κεντρικός σχεδιαστής του, Καρλ Λάγκερφελντ, ηγείται της καλλιτεχνικής ομάδας που θα επιληφθεί την υλοποίηση μιας μικρού μήκους ταινίας γυρίστηκε στην παραθαλάσσια πόλη της Ντοβίλ, εκεί όπου άνοιξε η πρώτη μπουτίκ Chanel το 1913, χρηματοδοτημένη τότε από τον εραστή της Κοκό Σανέλ, Βρετανό αριστοκράτη Αρθουρ Μπόι Κέιπελ.

Η ταινία, στην οποία η Κίρα Νάιτλι υποδύεται μετά από επιθυμία του Λάγκερφελντ την Κοκό Σανέλ, θα αφηγηθεί ιστορίες από εκείνη την εποχή, όταν η λίγο αργότερα διάσημη σχεδιάστρια και θρύλος της ιστορίας της μόδας χρησιμοποιούσε την αδερφή της και τη θεία της ως μοντέλα, αναγκάζοντάς τις να κυκλοφορούν στους δρόμους της πόλης φορώντας τις δημιουργίες της.

2

Μαζί της πρωταγωνιστούν στην ταινία διάσημα μοντέλα του οίκου, αλλά και η ηθοποιός Κλοτίλντ Εσμ στο ρόλο της θείας της Σανέλ, Αντριάν, ενώ η ταινία σε σκηνοθεσία του ίδιου του Λάγκερφελντ θα κάνει την πρεμιέρα της τον Μάιο στο Chanel's Cruise Show στη Σινγκαπούρη.

Ετσι μετά την Οντρέ Τοτού και την Ανα Μουγκλαλίς που υποδύθηκαν την Κοκό Σανέλ στα «Coco Before Chanel» και στο «Coco Chanel & Igor Stravinsky» του 2009 αντίστχοιχα, η Κίρα Νάιτλι έρχεται στα 27 της χρόνια να συναγωνιστεί με το μύθο μιας σπουδαίας γυναίκας.

Το γεγονός πως η ακριβώς προηγούμενη σπουδαία γυναίκα που υποδύθηκε (μνημειωδώς κακά) ήταν η Αννα Καρένινα στην ομώνυμη ταινία του Τζο Ράιτ, δεν είναι κάτι που μας γεμίζει ελπίδες, αλλά ίδωμεν.

Δείτε ολόκληρο το φιλμάκι και πείτε μας τη γνώμη σας!