Buzz

Ο καινούριος «Νονός» του Φράνσις Φορντ Κόπολα

στα 10

Ξεχάστε τις μικρές ανεξάρτητες και ψιλάθλιες ταινίες που γυρίζει τα τελευταία χρόνια ο Φράνσις Φορντ Κόπολα. Το επόμενο του σχέδιο είναι τόσο μεγάλο όσο και οι ταινίες που κάποτε τον έκαναν έναν από τους σημαντικότερους σκηνοθέτες όλων των εποχών.

Ο καινούριος «Νονός» του Φράνσις Φορντ Κόπολα

Επιστρέφοντας (ευτυχώς) από εκεί που ξεκίνησε, η τελευταία φήμη για τον Φράνσις Φορντ Κόπολα τον θέλει να γράφει το σενάριο μιας ταινίας που θα αφηγείται ένα ιταλοαμερικάνικο δράμα που θα εκτείνεται από τη δεκαετία του '30 μέχρι και τα 60s, μια ιστορία ενηλικίωσης που θα επικεντρωθεί σε ένα αγόρι και ένα κορίτσι που βρίσκονται κοντά στα 18 τους χρόνια.

Τίποτα δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη (ούτε καν το γεγονός πως η προπαραγωγή της ταινίας γίνεται ήδη στα στούντιο της Paramount - εκεί που έγινε ο «Νονός»), αλλά και μόνο το νέο αυτό είναι αρκετό για να μας κάνει να ανοίξουμε σαμπάνιες στο όνομα ενός από τους μεγαλύτερους σκηνοθέτες όλων των εποχών, ο οποίος τα τελευταία χρόνια μοιάζει να έχει χάσει ολοκληρωτικά το άγγιγμα που κάποτε γεννούσε «Συνομιλίες» και «Αποκαλύψεις Τώρα».

2 O Μάρλον Μπράντο και ο Φράνσις Φορντ Κόπολα στα γυρίσματα του «Νονού» (1972)

Οι τρεις τελευταίες ταινίες του Φράνσις Φορντ Κόπολα (από την χειρότερη στην πιο χάλια), το «Youth Without Youth», το «Tetro» και το «Twixt», έδειχναν πως ο μονόδρομος της επιλογής του να μην ασχοληθεί ξανά με κάτι μεγαλεπήβολο και χρονοβόρο είχε φτάσει πλέον σε αδιέξοδο, ειδικά μετά το οριστικό κλείσιμο της παραγωγής του «Megalopolis», της φιλόδοξης ταινίας που ο ίδιος αποφάσισε να σταματήσει, αφού είχε κουραστεί από την προσπάθεια χρηματοδότησής της.

Ισως αυτή του η απόφαση, να γυρίσει στα γνωστά μέρη του «Νονού» και των ιστοριών με τις οποίες και ο ίδιος μεγάλωσε να μας φέρει όλους σε αυτήν την ευχάριστη θέση του να γνωρίζουμε πως ο Φράνσις Φορντ Κόπολα γυρίζει κάπου τη νέα του ταινία και εμείς περιμένουμε σαν τρελοί για να τη δούμε.

Διαβάστε περισσότερα: