Buzz

Ο Τζέισον Ράιτμαν ακολουθεί τα βήματα του Αλεξάντερ Πέιν

στα 10

Το δεύτερο μυθιστόρημα της Χαβανέζας Κάουι Χαρτ Χέμινγκς, συγγραφέα των «Απογόνων», διασκευάζει ο Τζέισον Ράιτμαν, παρότι το βιβλίο δεν έχει ακόμα κυκλοφορήσει.

Ο Τζέισον Ράιτμαν ακολουθεί τα βήματα του Αλεξάντερ Πέιν

Πάντα χαμηλών τόνων και μεγάλων δόσεων κυνισμού, οι ταινίες του Τζέισον Ράιτμαν μάς έχουν πείσει ν’ ανυπομονούμε για κάθε νέα προσθήκη. Από το «Thank You for Smoking» και το «Juno», στο «Up in the Air» και το «Young Adult», η πανέξυπνα ειρωνική διάθεση και η αγάπη για τους κατεστραμένους ήρωές του μάς έχουν χαρίσει μοναδικά επίκαιρες κινηματογραφικές στιγμές. Τα τελευταία χρόνια οι ταινίες του Ράιτμαν δεν είχαν τύχη στην Ελλάδα: το «Young Adult» δε βγήκε ποτέ στις ελληνικές αίθουσες και το ίδιο πεπρωμένο θα έχει, όπως φαίνεται, το «Labor Day» (διαβάστε και δείτε περισσότερα), παρότι η Κέιτ Γουίνσλετ διεκδίκησε για το ρόλο της τη φετινή Χρυσή Σφαίρα και οι κριτικοί στον υπόλοιπο κόσμο το εκθείασαν. Ελπίζουμε, τουλάχιστον, να είμαστε πιο τυχεροί με τη νέα ταινία που μαθαίνουμε πως ετοιμάζει ο Τζέισον Ράιτμαν, βασισμένη σε μυθιστόρημα της Χαβανέζας Κάουι Χαρτ Χέμινγκς, γνώριμης από το βιβλίο στο οποίο στηρίχθηκαν οι «Απόγονοι» του Αλεξάντερ Πέιν.

Το βιβλίο λέγεται «The Possibilities» και πρόκειται να κυκλοφορήσει στα βιβλιοπωλεία σε τέσσερις μήνες, όμως ο Ράιτμαν έχει ήδη εξασφαλίσει τα κινηματογραφικά δικαιώματα και δουλεύει, μαζί με τη συγγραφέα, στη διασκευή του σε σενάριο. Η ιστορία ακολουθεί δυο ηρωίδες, μια γυναίκα από το Κολοράντο που γίνεται φίλη μ’ ένα μυστηριώδες κορίτσι, διοχετεύοντας στη σχέση αυτή τη θλίψη της για την απώλεια του γιου της που σκοτώθηκε από μια χιονοστιβάδα καθώς έκανε σκι. Αυτό είναι το δεύτερο μυθιστόρημα της Κάουι Χαρτ Χέμινγκς, που σκοράρει έτσι δύο στα δύο στις κινηματογραφικές μεταφορές της δουλειάς της. Προς το παρόν, ο Τζέισον Ράιτμαν βρίσκεται στο Οστιν του Τέξας για τα γυρίσματα του «Men, Women & Children», κατάμαυρης κωμωδίας με τους Ανταμ Σάντλερ, Τζένιφερ Γκάρνερ και Τζούντι Γκριρ, και πάλι βασισμένης στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Τσαντ Κάλτγκεν.