Buzz

O Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο μεταμορφώνει το Τορόντο σε Τόκιο για το «Pacific Rim»

στα 10

Κάτοικοι και επισκέπτες της Καναδικής πόλης πιθανότατα να νιώθουν λίγο εκτός τόπου τις τελευταίες μέρες, αφού ένας από τους κεντρικούς δρόμους του Τορόντο έχει κυριολεκτικά αλλάξει εθνικότητα για τα γυρίσματα του καινούριου monster blockbuster του Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο.

O Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο μεταμορφώνει το Τορόντο σε Τόκιο για το «Pacific Rim»
Turning Japanese

Γιαπωνέζικα ιδεογράμματα στον σταθμό του μετρό, πινακίδες στους δρόμους που κανείς δεν καταλαβαίνει, ψεύτικές ανθισμένες κερασιές, αλλά και στάχτες και συντρίμμια παντού, αφού το Τόκιο στην ταινία, εχει δεχθεί επίθεση από εξωγήινα τέρατα.

Το «Pacific Rim» είναι η πλέον φιλόδοξη ταινία του Ντελ Τόρο μέχρι τώρα, ένα monster movie κόστους 150 εκατομμυρίων δολαρίων, στο οποίο όχι μόνο η Ιαπωνία αλλά όλες οι χώρες του Ειρηνικού Ωκεανού δέχονται επίθεση από εξωγήινα τέρατα -που αν πιστέψουμε τις φήμες μοιάζουν με τεράστια καλαμάρια. Οι γήινοι κατασκευάζουν τεράστια ρομπότ για να πολεμήσουν την απειλή κι αυτό που ακολουθεί δεν είναι τίποτα λιγότερο από δράση «γκοτζιλιαίου» μεγέθους.

Ο Ντελ Τόρο λέει ότι το φιλμ θα είναι «μια εξτραβαγκάντζα γεμάτη ανθρώπους εναντίων τεράτων», εμπνευσμένη απ όλες τις ταινίες τέτοιου είδους που είχε δει παιδί.«Βλέπαμε τέτοιες ταινίες κάθε Κυριακή στο Μεξικό. Υπήρχαν πρωινές προβολές με ταινίες τρόμου, είτε από την Ιαπωνία είτε Αγγλικές οπότε η διατροφή μου από εικόνες ήταν σταθερά γιαπωνέζικος τρόμος και επιστημονική φαντασία. Για κάποιο ανεξήγητο λόγο το Μεξικό υπήρξε όσο μεγάλωνα μια από τις βασικές αγορές τέτοιων Ιαπωνικών προϊόντων»

Δυστυχώς στις εικόνες που ακολουθούν δεν υπάρχουν ούτε εξωγήινα μαλάκια, ούτε ο Ιντρις Ελμπα που θα είναι ο βασικός πρωταγωνιστής σε αυτή την ταινία καταστροφής, αλλά οι φωτογραφίες και το βίντεο του καναδέζικου CBS από τους δρόμους της πόλης μας προϊδεάζουν για το μέγεθος της παραγωγής και μας κάνουν να ανυπομονούμε για τον Ιούλιο του 2013.