Buzz

O Γκασπάρ Νοέ τραγουδά Nico. Περίπου...

στα 10

Ανάμεσα στους καλεσμένους των εναπομείναντων Throbbing Gristle για το άλμπουμ με τις διασκευές του «Desertshore» της Nico βρίσκουμε και τον Γκασπάρ Νοέ να τραγουδά (περίπου) το «Le Petit Chevalier». Ακούστε το!

O Γκασπάρ Νοέ τραγουδά Nico. Περίπου...

Ενας δίσκος με διασκευές των τραγουδιών του «Desertshore», του τρίτου προσωπικού άλμπουμ της Nico που κυκλοφόρησε το 1970, υπήρξε το τελευταίο πρότζεκτ του Πίτερ «Sleazy» Κριστόφερσον των Throbbing Gristle. O θάνατός του, το 2010, βρήκε τα δύο εναπομείναντα μέλη του γκρουπ, τον Κρις Κάρτερ και την Κόζι Φάνι Τούτι να ολοκληρώνουν το δίσκο του ως φόρο τιμής στη μνήμη του.

Στην πραγματικότητα η ηχογράφηση του διασκευασμένου «Desertshore» ξεκίνησε πριν το 2008, με την είσοδο ανοιχτή στο κοινό, αλλά το αποτέλεσμα (που διήρκεσε τρεις ημέρες) δεν ικανοποίησε τα μέλη του συγκροτήματος. Ετσι ο Πίτερ Κριστόφερσον συνέχισε να εργάζεται στο υλικό μέχρι και την ημέρα του θανάτου του, πριν τα δύο εναπομείναντα μέλη των Throbbing Gristle ολοκληρώσουν τις ηχογραφήσεις και ερμηνεύσουν ζωντανά το πρότζεκτ στις 17 Μαρτίου του 2012 με τη συνοδεία της προβολής του «The Inner Scar» του Φιλίπ Γκαρέλ που χρησιμοποιήσε το «Desertshore» ως soundtrack αλλά και ως έμπνευση για τη δημιουργία του.

Το «Desertshore/The Final Report» όπως ονομάζεται ο διπλός δίσκος που κυκλοφορεί στις 26 Νοεμβρίου δεν είναι παρά μια διασκευή όλου του «Desertshore» (ο δεύτερος δίσκος αποτελείται από ορχηστρικά κομμάτια εμπνευσμένα από τις ηχογραφήσεις των τραγουδιών της Nico) με συμμετοχές σε κάθε τραγούδι από μορφές της μουσικής και του θεάματος, ανάμεσά στους οποίους ο Αντονι Χέγκαρτι, ο Μπλίξα Μπάργκελντ των Bad Seeds, ο Μαρκ Αλμοντ, η Σάσα Γκρέι και ο Γάλλος σκηνοθέτης («Irreversible», «Enter the Void») Γκασπάρ Νοέ.

Ο τελευταίος ερμηνεύει το «Le Petit Chevalier», το υπέροχο γαλλικό νανούρισμα που στο «Desertshore» ερμήνευε ο γιος της Nico, Αρί Μπουλόν, σε μια έξτρα πειραματική εκδοχή που μπορείτε να ακούσετε εδώ.

Μετά ακούστε παρακάτω και το πρωτότυπο «Le Petit Chevalier», όχι για να συγκρίνετε, αλλά για να εκτιμήσετε τη δύναμη του... αυθεντικού!