Φεστιβάλ / Βραβεία

O Γιώργος Τσεμπερόπουλος μας στέλνει καρτ-ποστάλ από το London Film Festival

στα 10

Ο Γιώργος Τσεμπερόπουλος στέλνει στο Flix καρτ - ποστάλ και σκέψεις από την πρώτη προβολή της νέας του ταινίας, «Ο Εχθρός Μου» στο BFI London Film Festival.

Flix Team
O Γιώργος Τσεμπερόπουλος μας στέλνει καρτ-ποστάλ από το London Film Festival

«Η ταινία εκδίκησης είναι ένα είδος που έχει εξερευνηθεί πολύ, αλλά ο Τσεμπερόπουλος του δίνει μια ολότελα καινούρια αμεσότητα, ανατρέποντας την κλισέ δομή της ακροδεξιάς φαντασίωσης μέσα από τα μάτια ενός ανθρώπου που βρίσκει τον πραγματικό του εαυτό, ενώ προσπαθεί να σταθεί στο ύψος των προσδοκιών των άλλων.»

Με αυτές τις λέξεις περιγράφει στον επίσημο κατάλογο του BFI London Film Festival, ο κριτικός κινηματογράφου Ντέιμον Γουάιζ τον «Εθχρό Μου», τη νέα ταινία του Γιώργου Τσεμπερόπουλου, που μετά την παγκόσμια πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ του Μόντρεαλ, βρίσκεται αυτές τις ημέρες στο Λονδίνο, λίγο πριν την έξοδο της στις ελληνικές αίθουσες.

Με ήδη μια sold-out προβολή στο θρυλικό σινεμά Screen on the Green και μια ακόμη που ακολουθεί την Πέμπτη, ο Γιώργος Τσεμπερόπουλος στέλνει καρτ-ποσταλ στο Flix.

2

3

«Το BFI London Film Festival αντί να περιμένει τον κόσμο να πάει στο φεστιβάλ, πηγαίνει τις ταινίες στον κόσμο. Τις έχουν απλώσει σε όλη την πόλη σε μικρούς και μεγάλους κινηματογράφους. Ετσι, δεν είναι το φεστιβάλ μόνο για σινεφίλ και κινηματογραφιστές, αλλά και για ένα ευρύτερο κοινό. Μου αρέσει και το πώς έχουν γκρουπάρει τις ταινίες, και πλαισιώνουν τις νέες με παλιότερες, παρεμφερείς θεματικά, μέσα στις κατηγορίες love, laugh, cult, thrill κλπ. Ο ΅Εχθρός Μου΅ ήταν sold out την Κυριακή, έφυγε μόνο ένας θεατής,και ο κόσμος στο τέλος ήταν πολύ ζεστός. Παιζόμαστε και την Πέμπτη 17/10, ελπίζω στο ίδιο κλίμα. Σας φιλώ, Τσέμπερος.»

3 Η παραγωγός Ελένη Κοσσυφίδου, ο Γιώργος Τσεμπερόπουλος και ο Ντέιμον Γουάιζ στο Q&A μετά το τέλος της προβολής.

2

Ο «Εχθρός Μου» του Γιώργου Τσεμπερόπουλου θα βγει στις ελληνικές αίθουσες στις 14 Νοεμβρίου από την Odeon.

Διαβάστε ακόμη: