Buzz

Ο Γιόνσι των Sigur Rós «μαζεύει ιστορίες» για τον Κάμερον Κρόου

στα 10

Ο frontman της ισλανδικής μπάντας, έγραψε τη μουσική και δύο τραγούδια για το «We Bought a Zoo», το ένα από αυτά μάλιστα, με τον σκηνοθέτη Κάμερον Κρόου. Ακούστε το εδώ!

Ο Γιόνσι των Sigur Rós  «μαζεύει ιστορίες» για τον Κάμερον Κρόου

Από τις μέρες του στο περιοδικό «Rolling Stone» ως το «In Your Eyes» του Πίτερ Γκάμπριελ στο «Say Anything» κι από τις ροκ εν ρόλ περιπέτειες του «Σχεδόν Διάσημοι» ως τα ντοκιμαντέρ για μπάντες σαν τους Pearl Jam και τους Alice in Chains , η μουσική αποτελεί μια από τις βασικές θεματικές στο σινεμά και τη ζωή του Κάμερον Κρόου.

Και χωρίς αμφιβολία οι Sigur Rós είναι ένα από τα αγαπημένα του γκρουπ, αφού ήδη από το «Vanilla Sky» το 2001 είχε χρησιμοποιήσει τη μουσική τους. Ετσι η συμμετοχή του Γιόνσι (ηγετικής φιγούρας του ισλανδικού συγκροτήματος) στο soundtrack της καινούριας του ταινίας «We Bought a Zoo», δεν αποτελεί ιδιαίτερη έκπληξη, πόσο μάλλον αφού ο Κρόου είχε δηλώσει ότι είχε χρησιμοποιήσει τους δίσκους του, τόσο με το γκρουπ όσο και την σόλο δουλειά του σαν έμπνευση.

«Τόσο οι Sigur Rós όσο και ο Γιόνσι κάνουν μουσική που συλλαμβάνει την περιπέτεια της ανθρώπινης ύπαρξης και από νωρίς ήταν σαφές ότι ο ήχος του θα επηρέαζε βαθιά την ταινία μου» λέει ο Κρόου. «Για την προετοιμασία της ταινίας όλοι οι ηθοποιοί και τα μέλη του συνεργείου πήραν ένα αντίτυπο του ντοκιμαντέρ των Sigur Rós «Heima». Είδαμε μαζί την ταινία και ακούσαμε τη μουσική που έγινε σύντομα μέρος του ταξιδιού των ηρώων του φιλμ. Την τελευταία μέρα των γυρισμάτων, έγραψα στον Γιόνζι και τον ρώτησα αν θα ήθελε να γράψει τη μουσική για το φιλμ. Του έστειλα το σενάριο και μια σκηνή από την ταινία και ξεκίνησε να δουλεύει. Εφτασε στο Λος Αντζελες με ένα μικρό συνθεσάιζερ, ένα βασικό θέμα κι ένα κεφάλι γεμάτο ιδέες. Στην διάρκεια μερικών επισκέψεων στο Λος Αντζελες ο Γιόνσι κατόρθωσε να κατασκευάσει ένα ηχητικό σύνολο από πράγματα που δεν είχα ακούσει ποτέ στη μουσική μιας ταινίας: καμπανάκια, κύμβαλα, παιδικά πιάνο, ακόμη και μελωδίες παιγμένες από μικρά μαγνητοφωνάκια».

Διαβάστε περισσότερα και δείτε το τρέιλερ για το «We Bought a Zoo» εδώ

Ακούστε το «Gathering Stories», το τραγούδι που έγραψαν μαζί με τον Κάμερον κρόου, εδώ: