Industry

Ο Φράνσις Φορντ Κόπολα σας προσκαλεί σ’ ένα transmedia παιχνίδι!

στα 10

Οπως δήλωσε στην Comic-Con, παρουσιάζοντας το «Twixt», ο Κόπολα βλέπει το μέλλον του σκηνοθέτη ως Dj, που δημιουργεί μια άλλη ταινία για την κάθε προβολή της.

Ο Φράνσις Φορντ Κόπολα σας προσκαλεί σ’ ένα transmedia παιχνίδι!

Συνοδευόμενος από τον πρωταγωνιστή του, Βαλ Κίλμερ και τον μουσικό Νταν Ντίκον, ο Κόπολα παρουσίασε το «Twixt», χρησιμοποιώντας ένα touchpad, για ν’ αλλάζει τη σειρά των επιλεγμένων σκηνών της ταινίας, ενώ ο Ντίκον προσάρμοζε ταυτόχρονα το soundtrack.

Ο σκηνοθέτης εξήγησε ότι το «Twixt» δημιουργήθηκε έτσι ώστε να μεταδίδεται ζωντανά στους θεατές του. «Αυτό που θα μου άρεσε,» είπε ο Κόπολα, «είναι να έκανα μια περιοδεία, ένα μήνα πριν την έξοδο της ταινίας, και να παρουσιάζω μια διαφορετική βερσιόν της σε κάθε πόλη και κάθε κοινό, μαζί με τους συνεργάτες μου και ζωντανή μουσική. Ετσι παρουσιαζόταν παλιά η όπερα.»

Το «Twixt» παρακολουθεί έναν συγγραφέα μυθιστορημάτων τρόμου, ο οποίος συναντά βρυκόλακες σε μια μικρή πόλη. Χρησιμοποιώντας μια σκηνή της ταινίας, όπου ο συγγραφέας βρίσκεται μόνος στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του και σκέφτεται, ο Κόπολα άλλαξε πολλές φορές το μοντάζ, με αποτέλεσμα ο Κίλμερ να «ενσαρκώνει» διαφορετικούς χαρακτήρες. «Θεωρητικά,» είπε ο Κόπολα, «είναι θα μπορούσα απλώς να πατήσω το shuffle.»

Σε κάποιο άλλο σημείο, ο σκηνοθέτης αντικατέστησε το voice over που κάνει στην ταινία ο Τομ Γουέιτς με δική του, ζωντανή αφήγηση!

Ως γνήσιος υποστηρικτής κάθε τι νέου, ο Κόπολα μοιράζεται, με το «Twixt», τον ενθουσιασμό για το νεόφυτο κίνημα του transmedia. Με την ίδια φιλοσοφία γύρισε και επιλεγμένες σκηνές της ταινίας σε 3D – οι θεατές θα ενημερώνονται στην οθόνη πότε να φορέσουν τα γυαλιά τους, ή στην περίπτωση της παρουσίασης στην Comic-Con, τις ειδικές μάσκες-ομοιόματα του Εντγκαρ Αλαν Πόε!

Αληθινά ενθουσιώδης ως δημιουργός, ο Κόπολα μίλησε με αισιοδοξία για το μέλλον του κινηματογράφου: «Το σινεμά κρύβει ακόμα πολλές εκπλήξεις! Είναι μια τέχνη τόσο νέα, μόλις 100 χρόνων. Πώς μπορεί κανείς να πιστεύει ότι όλα τελειώνουν στο 3D… Ο κινηματογράφος επιφυλάσσει εκπλήξεις που ούτε εσείς, ούτε τα παιδιά σας δε θ’ ανακαλύψουν, γιατί βρίσκεται στην αρχή της έκφρασής του. Είναι ακόμα μωρό.»

Δείτε στο gallery φωτογραφίες της ταινίας, αλλά και τις τέσσερις εναλλακτικές αφίσες, που μπαίνοντας στη σελίδα του «Twixt» στο facebook μπορείτε να ψηφίσετε για να αποφασίσετε εσείς ποια θα είναι αυτή που θα διαφημίσει την ταινία!