Buzz

O Φράνσις Φορντ Κόπολα επιστρέφει στον... τρόμο!

στα 10

Μετά από δύο δεκαετίες, ο Φράνσις Φορντ Κόπολα επιστρέφει στο Comic-Con, για να παρουσιάσει το νέο του πρότζεκτ, μια ιστορία τρόμου με τίτλο «Twixt».

O Φράνσις Φορντ Κόπολα επιστρέφει στον... τρόμο!

Ο ίδιος ο Κόπολα περιγράφει το «Twixt» ως «ένα μέρος γοτθικό ρομάντζο, ένα μέρος προσωπικό φιλμ και ένα μέρος το είδος της ταινίας τρόμου με την οποία ξεκίνησα την καριέρα μου».

Αναφερόμενος προφανώς στο «Dementia 13» και το «The Terror» του 1963, ο 62χρονος σκηνοθέτης μοιάζει να ολοκληρώνει τη φιλμογραφία του με μια επιστροφή στις απαρχές της καριέρας του.

Το «Τwixt» στο οποίο πρωταγωνιστούν ο Βαλ Κίλμερ, ο Μπρους Ντερν, ο Μπεν Τσάπλιν και η Ελ Φάνινγκ είναι εμπνευσμένο από το έργο του Εντγκαρ Αλαν Πόε και του Νάθανιελ Χόθορν και γεννήθηκε στο μυαλό του Κόπολα «σαν ένα ζωντανό όνειρο» σε μια επίσκεψη του στην Κωνσταντινούπολη.

Η επίσημη σύνοψη της υπόθεσης είναι αρκετή για να καταλάβει κανείς πως και αυτή η ταινία (όπως και τα «Νεότητα Χωρίς Νιάτα» και «Tetro») βρίσκει τον Κόπολα σε μια δημιουργική φάση που έχει περισσότερο να κάνει με τις προσωπικές του αναζητήσεις παρά με μια «εμπορική» εκμετάλλευση του τεράστιου ονόματος του.

«Ενας συγγραφέας στο τέλος της καριέρας του φτάνει σε μια μικρή πόλη, μέρος της περιοδείας για την προώθηση του τελευταίου του βιβλίου και βρίσκεται αναμεμειγμένος σε μια υπόθεση δολοφονίας ενός μικρού κοριτσιού. Ενα βράδι, στο όνειρο του, τον επισκέπτεται μια μυστηριώδη γυναίκα - φάντασμα με το όνομα V. Χωρίς να είναι σίγουρος για τη σχέση της με το φόνο, ο συγγραφέας νιώθει ευγνώμων για την ιστορία που του ήρθε από το πουθενά και ξεκινάει την εξιχνίαση του εγκλήματος για να ανακαλύψει πως η λύση του τον αφορά περισσότερο απ' όσο θα φανταζόταν».

Ο Φράνσις Φορντ Κόπολα είχε επισκεφθεί το Comic-Con το 1991 για τον «Δράκουλα» και η φετινή του παρουσία, στις 23 Ιουλίου, θα συνοδευτεί με σκηνές από το «Twixt» αλλά και την παρουσίαση της μουσικής της ταινίας από τον τον Νταν Ντίκον.