Buzz

O Φρανκ Σινάτρα του Μάρτιν Σκορσέζε θα είναι ένας...άγνωστος!

στα 10

Προς έκπληξη όσων περίμεναν πως ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο θα υποδυόταν τον Φρανκ Σινάτρα στην κινηματογραφική βιογραφία που ετοιμάζει ο Μάρτιν Σκορσέζε, ο σκηνοθέτης δήλωσε πως θα προτιμήσει κάποιον άγνωστο ηθοποιό γιατί «ίσως είναι αποπροσανατολιστικό να έχεις έναν σταρ σε αυτόν τον ρόλο».

O Φρανκ Σινάτρα του Μάρτιν Σκορσέζε θα είναι ένας...άγνωστος!
Ποιος θα είναι ο Φρανκ Σινάτρα του Μάρτιν Σκορσέζε;

Η είδηση φυσικά δεν είναι μόνο ότι ο Σκορσέζε σκέφτεται να διακόψει - έστω για λίγο - τη συνεργασία του με τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο, αλλά ότι η κινηματογραφική βιογραφία του Φρανκ Σινάτρα βρίσκεται σε full προπαραγωγή, αν και κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει πότε θα είναι όλα έτοιμα ώστε να ξεκινήσουν γυρίσματα.

Σε προπαραγωγή, με προγραμματισμένα γυρίσματα το καλοκαίρι βρίσκεται, ωστόσο, και το «The Wolf of Wall Street», αυτή τη φορά με τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο στο ρόλο του χρηματιστή Τζόρνταν Μπέλφορτ, ο οποίος διέπρεψε στις δεκαετίες του '80 και του '90, έγινε διάσημος για τη γεμάτη sex drugs and rock 'n' roll ζωή του βρέθηκε αναμεμειγμένος σε ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα που γνώρισε ποτέ η Wall Street, αρνούμενος να συνηγορήσει στη διαφθορά του συστήματος.

Σύμφωνα με τον Μάρτιν Σκορσέζε, η βιογραφία του Σινάτρα με παραγωγό τον Σκοτ Ρούντιν («The Social Network», «Το Κορίτσι με το Τατουάζ»), προχωράει με γοργά βήματα: «Η ζωή του είναι τόσο αχανής που προσπαθούμε να βρούμε τη συγκεκριμένη εποχή στην οποία θα τοποθετηθεί η ταινία. Μιλάω με σεναριογράφους αυτή τη στιγμή (σ.σ αν και υπάρχει ήδη ένα τελειωμένο σενάριο από τον Φιλ Αλντεν), αλλά το πρόβλημα είναι από που ξεκινάς... Το "Hugo" πήρε πάρα πολύ χρόνο και τώρα πρέπει να βιαστώ. Γνώρισα ένα σεναριογράφο που νομίζω ότι μπορεί να κάνει τη δουλειά. Θα ήθελα να αφηγηθώ ολόκληρη την ιστορία του Σινάτρα, αλλά η ιδέα της τέχνης είναι να ξέρεις από πού να ξεκινήσεις και που να τελειώσεις. Δεν μπορείς να αφηγηθείς ολόκληρη την ιστορία του Σινάτρα».

Οσο για τον πρωταγωνιστικό ρόλο, ο Σκορσέζε δήλωσε πως δεν είναι καθόλου σίγουρο πως ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο θα υποδυθεί τον Σινάτρα: «Ο Λεό είναι πάντα έτοιμος για μένα, αλλά τι γίνεται όταν η ιστορία σε οδηγεί σε διαφορετικά μονοπάτια; Μπορεί να προτιμήσουμε έναν άγνωστο ηθοποιό. Ισως αυτός που θα υποδυθεί τον Σινάτρα να μην έχει τελικά τόσο πολλή σημασία και ίσως είναι αποπροσανατολιστικό να έχεις έναν σταρ σε αυτόν τον ρόλο. Επίσης πρέπει να είναι κάποιος που να μπορεί να τραγουδάει, αλλά πάλι πρέπει να βάλεις τη φωνή του Σινάτρα. Είναι μπερδεμένο. Αυτή η ταινία είναι γεμάτη προβλήματα και ό,τι και να κάνεις πάντα θα υπάρχουν κάποιοι που δεν θα τους αρέσει η προσεγγίση σου. Οπότε πρέπει να βρεις μια εξαιρετική ιδέα. Και νομίζω την έχω βρει. Απλά τώρα πρέπει να την εκτελέσω...»

Διαβάστε περισσότερα για τα μελλοντικά σχέδια του ακούραστου - ευτυχώς για όλους μας - Μάρτιν Σκορσέζε.