Buzz

Ο Φερνάντο Μεϊρέγιες μιλά στο Flix για τον δικό του «Ωνάση»!

στα 10

Ο Αλέξης Γρίβας συνάντησε τον Φερνάντο Μεϊρέγιες στη Βραζιλία. Ο σκηνοθέτης τού μίλησε για τη βιογραφία του Ωνάση που ετοιμάζει και για το πώς το γύρισμα στην Ελλάδα είναι υπερβολικά ακριβό!

Flix Team
Ο Φερνάντο Μεϊρέγιες μιλά στο Flix για τον δικό του «Ωνάση»!

Ο Φερνάντο Μεϊρέγιες, ως προσκεκλημένος του 22ου Fortaleza Iberoamerican Film Festival, επισκέφθηκε το θέρετρο στη Βορειοανατολική Βραζιλία για να συμμετάσχει σε μια συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με αφορμή τα δέκα χρόνια από την πρεμιέρα της ταινίας του, «City of God», το 2002, με την οποία ο δημιουργός εμφανίστηκε ηχηρά στα κινηματογραφικά πράγματα και απέσπασε τέσσερις υποψηφιότητες για Οσκαρ το 2004. Στη συζήτηση αυτή, ο Μεϊρέγιες αποκάλυψε περισσότερες λεπτομέρειες για το προσεχές του φιλμ, τη «Νέμεση» (διαβάστε περισσότερα εδώ), βασισμένη στη ζωή του Αριστοτέλη Ωνάση.

Ο Βραζιλιάνος σκηνοθέτης μίλησε στο Flix, εξηγώντας ότι η ταινία, με προϋπολογισμό 30 εκ. δολάρια και παραγωγό εταιρεία τη βρετανική Pathe, θα ξεκινήσει γυρίσματα, διάρκειας 10 εβδομάδων, τον Οκτώβριο. Το γύρισμα θα γίνει στην Κροατία, όπου αυτήν την περίοδο επιλέγονται οι οριστικοί χώροι. Ο ίδιος ο Μεϊρέγιες θα ταξιδέψει την ερχόμενη εβδομάδα το Λονδίνο για την οργάνωση της προ-παραγωγής της ταινίας.

Η Κροατία θα χρησιμοποιηθεί στο γύρισμα στη θέση της Ελλάδας: η παραγωγή έκανε τη σχετική έρευνα, μια και η Ελλάδα είναι η λογική πρώτη επιλογή για το θέμα, αλλά η χώρα μας κρίθηκε υπερβολικά ακριβή. Εκτός από την Κροατία, το γύρισμα θα συνεχιστεί στη Βουδαπέστη (που θα παρουσιαστεί ως Μπουένος Αϊρες) και στο Λονδίνο, στη θέση της Νέας Υόρκης, στις πόλεις, δηλαδή, όπου ο Ωνάσης έζησε και έχτισε τις επιχειρήσεις του.

Το κάστινγκ για την ταινία βρίσκεται αυτήν την περίοδο σε εξέλιξη και τα ονόματα των πρωταγωνιστών θα ανακοινωθούν σύντομα.

Η ταινία βασίζεται στο βιβλίο του Βρετανού Πίτερ Eβανς, με τίτλο «Nemesis: The True Story of Aristotle Onassis, Jackie O, and the Love Triangle That Brought Down the Kennedys», ενώ τη σεναριακή διασκευή υπογράφει ο Μπράουλιο Μαντοβάνι, ο υποψήφιος για Οσκαρ σεναριογράφος της «Πόλης του Θεού».

Κατά τα λεγόμενα, το φιλμ θα αφηγείται τη θρυλική ζωή του Ωνάση, τα νεανικά του χρόνια στην Αργεντινή, τον ανταγωνισμό του με τον Σταύρο Νιάρχο, τις ερωτικές του σχέσεις με τη Μαρία Κάλλας και την Τζάκι Ο, αλλά και τον θάνατο του γιου του, Αλέξανδρου.

Αλέξης Γρίβας