Φεστιβάλ / Βραβεία

O «Εχθρός Μου» του Γιώργου Τσεμπερόπουλου κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στο The World Film Festival του Μόντρεαλ

στα 10

Η νέα ταινία του Γιώργου Τσεμπερόπουλου ετοιμάζεται για την παγκόσμια πρεμιέρα της στην πόλη του Καναδά.

O «Εχθρός Μου» του Γιώργου Τσεμπερόπουλου κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στο The World Film Festival του Μόντρεαλ

Ο 48χρονος Κώστας Στασινός, ιδιοκτήτης γεωπονικού ανθοπωλείου, ζει μια συνηθισμένη ζωή με τη γυναίκα του Ράνια, τον 17χρονο γιο του Ανδρέα στην τελευταία τάξη του Λυκείου, και τη 14χρονη κόρη του Λουίζα. Προοδευτικός και αμετανόητα ιδεολόγος από τα φοιτητικά του χρόνια στη Γεωπονική, έχει εμφυσήσει στα παιδιά του τις αξίες με τις οποίες ανδρώθηκε. Η λεηλασία του σπιτιού του από μια συμμορία θα ανατρέψει ολοκληρωτικά την οικογενειακή ηρεμία, φέρνοντας βίαια στην καθημερινότητά της το παλιό κυνηγετικό όπλο του πατέρα του. Εχει τη δύναμη η οικογένεια να επουλώσει τις πληγές της και να γυρίσει σελίδα;

Αυτή είναι η επίσημη σύνοψη του «Εχθρού Μου», που βρίσκει τον Γιώργο Τσεμπερόπουλο να επιστρέφει στο σινεμά δώδεκα χρόνια μετά την «Πίσω Πόρτα», με μια ταινία φτιαγμένη για να δοκιμάσει την ανοχή και την αντοχή του θεατή μπροστά στη γκρίζα ζώνη στην οποία ενώνονται το καλό και το κακό και με μια ιστορία απόλυτα σημερινή, ταυτόχρονα διαχρονική και σε κάθε περίπτωση σκληρή όσο η ζωή στην Αθήνα εν έτει 2013.

Οπως δηλώνει και ο ίδιος ο Γιώργος Τσεμπερόπουλος: «Ολες μου οι ταινίες αφορούν την Αθήνα και τους ανθρώπους της. Πριν δέκα χρόνια όμως ζούσαμε στον παράδεισο. Τώρα που όλα έχουν αλλάξει και η ζωή εδώ είναι μια συνεχής δοκιμασία, αισθάνομαι ότι δεν μου επιτρέπεται πια να καλλιγραφώ. Η ταινία είναι σκληρή όσο και η εποχή μας. Στην ταινία οι ''κακοί'' δεν είναι μόνο ξένοι. Είναι και Ελληνες, είναι γείτονες, είναι φίλοι, είμαστε εμείς οι ίδιοι. Γιατί πολύ σωστά το λέει ένας- άγνωστος- ποιητής “ο χειρότερος εχθρός μου είναι πάντοτε εντός μου”. Ο άνθρωπος μπορεί να κρύβει ένα ζώο μέσα του. Μόνο μέσα από την πάλη μπορείς να ανακαλύψεις αυτό που πραγματικά είσαι».

Ο «Εχθρός Μου» θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του στο The World Film Festival του Μόντρεαλ στο τμήμα Focus on World Cinema που φέτος διεξάγεται από τις 22 Αυγούστου έως και τις 2 Σεπτεμβρίου.

2

Ο Εχθρός Μου / Σκηνοθεσία: Γιώργος Τσεμπερόπουλος / Σενάριο: Γιάννης Τσίρος / Πρωταγωνιστούν: Μανώλης Μαυροματάκης, Μαρία Ζορμπά, Γιώργος Γάλλος, Αντώνης Καρυστινός, Θανάσης Παπαγεωργίου, Αριάδνη Καβαλιέρου, Ηλίας Μουλάς, Vesela Kazakova, Tudor Chirila / Διευθυντής Φωτογραφίας: Βαγγέλης Κατριτζιδάκης / Mοντάζ: Γιώργος Μαυροψαρίδης / Ηχος: Στέφανος Ευθυμίου / Σκηνικά: Σπύρος Λάσκαρης / Κοστούμια: Χριστίνα Χατζαρίδου / Μακιγιάζ: Δήμητρα Γιατράκου / Μουσική: Aκης Δαούτης / Παραγωγός: Ελένη Κοσσυφίδου / Συμπαραγωγοί: Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, ΕΡΤ ΑE, ΝΟVA AE

Διαβάστε ακόμη: