Industry

Ο Εντι Μέρφι εγκαταλείπει τα Οσκαρ

στα 10

Οι λέξεις είναι πιο δυνατές κι από όπλα. Μερικές λέξεις είναι πιο δυνατές κι από συμβόλαια. Ο Μπρετ Ράτνερ, μετά το πρόσφατο μπαράζ ανόητων κι επικινδύνων δηλώσεων, έχασε τη θέση του ως παραγωγός των Οσκαρ. Το κακό είναι ότι μαζί του, αποσύρθηκε και ο παρουσιαστής τους Εντι Μέρφι.

Ο Εντι Μέρφι εγκαταλείπει τα Οσκαρ
O Εντι Μέρφι και ο Μπρετ Ράτνερ, σε παλιότερες, πιο χαρούμενες μέρες...

Παραγωγός και παρουσιαστής είχαν δουλέψει μαζί στην καινούρια ταινία του Ράτνερ, το «Πως Να Κλέψετε Εναν Ουρανοξύστη», οπότε η ιδέα του να αναλάβει ο Μέρφι την παρουσίαση των Οσκαρ ανήκε κυρίως στον σκηνοθέτη του, αφού παραδοσιακά κάθε φορά, ο παραγωγός της απονομής των βραβείων, είναι εκείνος που αναλαμβάνει μαζί με την ακαδημία να βρει τον άνθρωπο που θα τα παρουσιάσει.

Τέσσερις μέρες απ όταν ξεκίνησε η φασαρία με τις αγενείς, προσβλητικές και άξεστες δηλώσεις του Ράτνερ και λίγες μόλις ώρες αφ' ότου ανακοίνωσε ότι «αποσύρεται» από την παραγωγή της βραδιάς, ο Εντι Μερφι αποφάσισε να τον ακολουθήσει προς την έξοδο, με μια δήλωση που δεν εξηγούσε το γιατί αλλά απλά παρουσίαζε τα γεγονότα: «Πρώτα απ όλα θα ήθελα να πω ότι καταλαβαίνω και στηρίζω την απόφαση κάθε πλευράς σε ότι αφορά στην αλλαγή παραγωγού στην φετινή απονομή. Στ' αλήθεια ήθελα πολύ να είμαι μέρος μιας βραδιάς την οποία η ομάδα παραγωγής μας και οι σεναριογράφοι είχαν αρχίσει να στήνουν. Είμαι σίγουρος όμως, ότι η νέα ομάδα θα τα καταφέρει εξίσου καλά».

Ο πρόεδρος της ακαδημίας Τόμ Σερακ περιορίστηκε να δηλώσει απλά «καταλαβαίνω πως νιώθει ο Εντι, τώρα που έχασε τον δημιουργικό συνεργάτη του και του εύχομαι τα καλύτερα», και προχώρησε στην αναζήτηση του επόμενου παραγωγού, ο οποίος θα φέρει μαζί του και τον νέο παρουσιαστή.

Δεν χρειάστηκε να ψάξει πολύ. O Μπράιαν Γκρέιζερ, παραγωγός ταινιών όπως το «Cowboys and Aliens», το «Restless» του Γκας Βαν Σαντ αλλά και το επερχόμενο οσκαρικών φιλοδοξιών «J Edgar», είπε γρήγορα το ναι. Το ενδιαφέρον είναι ότι ο Γκρέιζερ ήταν παραγωγός και στο «Πως να Κλέψετε Εναν Ουρανοξύστη», κι έχει δουλέψει αρκετές φορές στο παρελθόν με τον Εντι Μέρφι, αλλά η πιθανότητα να τον προσεγγίσει εκ νέου μοιάζει μάλλον απίθανη.

Εν τούτοις, μπορείτε να περιμένετε σύντομα μια ανακοίνωση για το όνομα του καινούριου παρουσιαστή των Οσκαρ. Κατά πάσα πιθανότητα πριν κι από αυτό του Πρωθυπουργού της νέας Ελληνικής κυβέρνησης...