Buzz

O Βέρνερ Χέρτζογκ είναι workaholic!

στα 10

Με 11 ταινίες μέσα σε μια δεκαετία, ο Βέρνερ Χέρτζογκ μοιάζει να μην σταματά πουθενά, αφού ανακοίνωσε ήδη δύο νέα πρότζεκτ για το μέλλον, ένα τρισδιάστατο ντοκιμαντέρ για τα ηφαίστεια και ένα για τον θρυλικό φωτογραφό μόδας Χέλμουτ Νιούτον!

O Βέρνερ Χέρτζογκ είναι workaholic!
Ο Βέρνερ Χέρτζογκ στα γυρίσματα του «Death Row»

Αυτή τη στιγμή που διαβάζετε αυτές τις γραμμές, το «Into the Abyss» του Βέρνερ Χέρτζογκ συνεχίζει τα ταξίδια του στα Φεστιβάλ του Κόσμου, το «Death Row» έκανε μόλις πριν ένα μήνα την πρεμιέρα του στο 62ο Φεστιβάλ του Βερολίνου, το «One Shot» στο οποίο πρωταγωνιστεί στο ρόλο του «κακού» δίπλα στον Τομ Κρουζ είναι έτοιμο και το «Queen of the Desert» με τη Ναόμι Γουοτς που αφηγείται τη ζωή της Γερτρούδης Μπελ βρίσκεται σε φάση προπαραγωγής.

Ο Βέρνερ Χέρτζογκ, ο οποίος πλησιάζει τα 70 του χρόνια, όμως δεν σταματάει πουθενά...

Μόλις ανακοινώθηκε πως ο Γερμανός σκηνοθέτης που τα τελευταία χρόνια έχει αφιερωθεί στο ντοκιμαντέρ, θα σκηνοθετήσει ένα τρισδιάστατο ντοκιμαντέρ για τα ηφαίστεια, ιδανικό για τις αίθουσες IMAX στο ύφος του «Cave of Forgotten Dreams»: «Το επόμενο μου ντοκιμαντέρ θα είναι κάτι για τα ηφαίστεια. Γνώρισα έναν σπουδαίο ηφαιστειολόγο από το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ, τον Κλάιβ Οπενχάιμερ ο οποίος έχει γράψει ένα υπέροχο βιβλίο με τίτλο "Eruptions that Shook the World" με αναφορές σε κατακλυσμικά γεγονότα του παρελθόντος, κάποια από τα οποία αφάνισαν την ανθρώπινη φυλή».

Το δεύτερο ντοκιμαντέρ που ετοιμάζει ο Χέρτζογκ (και το πιο ενδιαφέρον) είναι αυτό για τον Χέλμουτ Νιούτον, τον γερμανοαυστριακής καταγωγής θρυλικό φωτογράφο που άλλαξε για πάντα τον τρόπο που τα περιοδικά (κυρίως η Vogue) αντιμετωπίζουν τη...μόδα.

Να πούμε πως δεν ανυπομονούμε, θα πούμε ψέματα...