Buzz

Ο Βέρνερ Χέρτζογκ δεν τελείωσε με την Αμερική!

στα 10

Με δύο νέες τηλεοπτικές μίνι-σειρές, ο ασίγαστος Γερμανός δημιουργός συνεχίζει την κάθοδό του στην κόλαση που λέγεται Κεντρική Αμερική…

Ο Βέρνερ Χέρτζογκ δεν τελείωσε με την Αμερική!

Ακολούθησε το «Into the Abyss» με παρουσιάσεις και διαλέξεις στο γύρο του Φεστιβαλικού κόσμου, παρουσίασε το ντοκιμαντέρ «On Death Row» στο προηγούμενο Φεστιβάλ Βερολίνου, παίζει ως ηθοποιός, δίπλα στον Τομ Κρουζ, στο «All You Need Is Kill» κι ετοιμάζει για το σινεμά το «Queen of the Desert», με πρωταγωνίστρια τη Ναόμι Γουοτς και θέμα τη ζωή της Γερτρούδης Μπελ, ένα τρισδιάστατο ντοκιμαντέρ για τα ηφαίστεια κι ένα ακόμα για τον Χέλμουτ Νιούτον.

Αλλά ο Βέρνερ Χέρτζογκ δε θα άφηνε ποτέ στη μέση κάτι που ξεκίνησε, και συγκεκριμένα την καταγραφή του μίσους, της εγκληματικότητας και της χαμένης ηθικής στην αμερικανική κοινωνία.

Ετσι, βρήκε το χρόνο για να ετοιμάσει δύο ακόμα τηλεοπτικές σειρές ντοκιμαντέρ που ήδη αγόρασε το ZDF. Η μία λέγεται – και πάλι – «On Death Row» και είναι, στην ουσία, συνέχεια του προηγούμενου ντοκιμαντέρ με τον ίδιο τίτλο. Η σειρά παρακολουθεί ακόμα τρεις κατάδικους, έναν άντρα που προσέλαβε επαγγελματίες δολοφόνους για να σκοτώσουν τη γυναίκα του, έναν άντρα που κυκλοφορούσε με τη μηχανή του στους αυτοκινητόδρομους και σκότωνε οδηγούς φορτηγών κι ένα ακόμα που χτύπησε μέχρι θανάτου το μωρό της κοπέλας του, επειδή πίστευε ότι το έχουν κυριεύσει δαίμονες.

Η δεύτερη σειρά λέγεται «Hate in America» κι αποτελείται από τέσσερα ωριαία επεισόδια, το καθένα από τα οποία εμβαθύνει σε μια διαφορετική πτυχή του ανθρώπινου μίσους. Η σειρά καταγράφει πορτρέτα ρατσιστών, νέο-ναζί, του Unabomber Τεντ Καζίνσκι, μιας νοικοκυράς που δολοφονεί Μεξικανούς και τους κατοίκους του Χάρισον, στο Αρκανσο, της πόλης του έχει χαρακτηριστεί ως «κεντρικός σταθμός του μίσους».

Αν υπολογίσουμε ότι ο 70χρονος, πια, Χέρτζογκ, έχει ολοκληρώσει ήδη 15 projects – κινηματογραφικά και τηλεοπτικά – την τελευταία δεκαετία, είμαστε σίγουροι ότι έχει ακόμα πολλά να μας πει και πολλά να κρίνει!