Buzz

Ο «Artist» Μισέλ Χαζαναβίσιους βάζει τον Τομ Χανκς σε αντιναζιστικό δράμα

στα 10

Οποιος πίστεψε ότι η αμερικανική καριέρα του Γάλλου σκηνοθέτη τελείωσε με το «The Artist» καιρός ν’ αλλάξει γνώμη. Ο Μισέλ Χαζαναβίσιους συνεχίζει με φιλόδοξα… Σπιλμπεργκικές προθέσεις!

Ο «Artist» Μισέλ Χαζαναβίσιους βάζει τον Τομ Χανκς σε αντιναζιστικό δράμα

Ο Μισέλ Χαζαναβίσιους, με το Οσκαρ του στο περβάζι, είναι έτοιμος να εξαργυρώσει τον θρίαμβο του «The Artist» στην Αμερική. Επόμενος στόχος, η διασκευή του ιστορικού βιβλίου του Ερικ Λάρσον, «In the Garden of Beasts», με πρωταγωνιστή και παραγωγό τον Τομ Χανκς.

Στην ταινία, βασισμένη σε πραγματικά πρόσωπα και γεγονότα, ο Χανκς θα ενσαρκώσει τον Γουίλιμα Ντοντ, έναν μετριοπαθή καθηγητή από το Σικάγο που, στα πρόθυρα του Πρώτου Παγκόσμιου, γίνεται ο πρώτος Πρέσβης των Η.Π.Α. στη Χιτλερική Γερμανία, προτού οι Ναζί απλώσουν την κυριαρχία τους στην Ευρώπη.

Αρχικά, η οικογένεια του Ντοντ ενθουσιάζεται με το κοσμοπολίτικο Βερολίνο και ειδικά η κόρη του Μάρθα (την οποία πιθανολογείται ότι θα υποδυθεί η Νάταλι Πόρτμαν), που φλερτάρει – και λίγο παραπάνω – με τους επιφανείς άντρες του Τρίτου Ράιχ.

Σταδιακά ο Ντοντ αρχίζει να διακρίνει την έκρηξη βίας εναντίον των Εβραίων, τα περιστατικά λογοκρισίας και απολυταρχικής νομοθεσίας και, ενώ βλέπει μπροστά του τον Χίτλερ ν’ αποκαλύπτεται ως γενοκτόνος, δεν μπορεί να πείσει τις αμερικανικές αρχές γι’ αυτό που πρόκειται ν’ ακολουθήσει.

Την παραγωγή της ταινίας αναλαμβάνουν η Universal και ο Τομ Χανκς μαζί με τον συνεργάτη του Γκάρι Γκέτσμαν. Σας μοιάζει και σας με μια επανάληψη της οσκαρικής πορείας του Χαζαναβίσιους;