Φεστιβάλ / Βραβεία

O Απιτσατπόνγκ Βιρασετάκουν πρόεδρος της κριτικής επιτροπής στο φεστιβάλ του Λοκάρνο

στα 10

Ο Ταϊλανδέζος σκηνοθέτης, βραβευμένος με τον Χρυσό Φοίνικα το 2010 για το «Ο Θείος Μπούνμι Θυμάται τις Προηγούμενες Ζωές του», θα βρεθεί στην άλλη όχθη, κρίνοντας ταινίες για χάρη του Ελβετικού φεστιβάλ.

O Απιτσατπόνγκ Βιρασετάκουν πρόεδρος της κριτικής επιτροπής στο φεστιβάλ του Λοκάρνο

Λίγες μόλις μέρες πριν την πρεμιέρα της καινούριας μεσαίου μήκους ταινίας του, «Mekong Hotel», στο Φεστιβάλ των Καννών, ως ειδική προβολή, μαθαίνουμε και τα καλοκαιρινά σχέδια του σκηνοθέτη, που περιλαμβάνουν μια ακόμη επίσκεψη στην Ευρώπη για να προεδρεύσει στην κριτική επιτροπή του φεστιβάλ του Λοκάρνο.

Οπως και οι Κάννες, έτσι και το παραλίμνιο φεστιβάλ του Λοκάρνο, γιορτάζει κι αυτό φέτος (από την 1η ως τις 16 Αυγούστου) τα 65 του χρόνια. Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Ολιβιέ Περ δήλωσε ανακοινώνοντας τα νέα: «μέσα από λίγα υπέροχα φιλμ στη διάρκεια των τελευταίων είκοσι χρόνων, ο Απιτσατπόνγκ Βιρασετάκουν υπήρξε μια αληθινή αποκάλυψη στο παγκόσμια σινεμά. Ο Ταϊλανδέζος σκηνοθέτης του οποίου τα ποιητικά, ονειρικά φιλμ μπλέκουν τους μύθους της χώρας του, μια αισθησιακή ιδέα για την φύση καθώς και αφηγηματικές και αισθητικές ιδέες δανεισμένες από τον κόσμο της σύγχρονης τέχνης, εφηύρε μια υβριδική φόρμα κινηματογράφου που ανατρέπει εντελώς τις συνήθειές μας και μας οδηγει σε ανεξερεύνητες περιοχές που αγγίζουν το μεγαλειώδες».