Buzz

O Αντόνιο Μπαντέρας είναι ο Πάμπλο Πικάσο!

στα 10

Συναντώντας νομοτελειακά μια από τις πιο θρυλικές προσωπικότητες της χώρας του, Ισπανίας, ο Αντόνιο Μπαντέρας θα υποδυθεί τον Πάμπλο Πικάσο στην ταινία του Κάρλος Σάουρα «33 Μέρες».

O Αντόνιο Μπαντέρας είναι ο Πάμπλο Πικάσο!

Η ταινία δεν αποτελεί μια βιογραφία του μεγάλου Ισπανού ζωγράφου, αλλά ένα κομμάτι - ίσως το σημαντικότερο - της περιπετειώδους ζωής του, τις 33 ημέρες που χρειάστηκε για να ολοκληρώσει το πιο διάσημο έργο του, την «Γκέρνικα», τη δική του εκδοχή πάνω στην καταστροφή της βασκικής πόλης το 1937 από τις ναζιστικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου Πολέμου.

Τα γυρίσματα του φιλμ που ταυτόχρονα με την γέννηση της «Γκέρνικα» θα αφηγείται και τη θυελλώδη σχέση του ζωγράφου με την Γαλλίδα καλλιτέχνη Ντόρα Μαάρ, την πιο μυστηριώδη από όλες τις ερωμένες του και μούσα του εκείνη την περίοδο, θα ξεκινήσουν το καλοκαίρι στο Παρίσι και την Γκέρνικα. Φέρνοντας τόσο τον Κάρλος Σάουρα όσο και τον «αναγεννημένο» Αντόνιο Μπαντέρας στο επίκεντρο του διεθνούς κινηματογράφικού ενδιαφέροντος.

Στο παρελθόν, ανάμεσα στους ηθοποιούς που έχουν υποδυθεί τον Πάμπλο Πικάσο στο σινεμά και την τηλεόραση, βρίσκουμε φυσικά τον Αντονι Χόπκινς στο «Surviving Picasso» του Τζέιμς Αϊβορι το 1996, τον Μπράιαν Κοξ στο τηλεοπτικό «Yo Picasso» του 1994, τον Χοσέ Λουίς Γκομέζ στο «The Legendary Life of Ernest Hemingway» του 1988 και πιο πρόσφατα τον Μαρσιάλ Ντι Φόνζο Μπο στο «Μεσάνυχτα στο Παρίσι» του Γούντι Αλεν.

Πριν τον Πικάσο, ο Μπαντέρας ερμηνεύει έναν από τους άνδρες που κάνουν δύσκολη τη ζωή της Τζίνα Καράνο στο «Haywire» του Στίβεν Σόντερμπεργκ, ενώ σε προπαραγωγή βρίσκεται το «Castro's Daughter» του Μάικλ Ράντφορντ στο οποίο ο Ισπανός ηθοποιός φημολογείται ότι θα υποδυθεί τον Φιντέλ Κάστρο.

Τελικά η συνάντηση του με τον Πέδρο Αλμοδόβαρ στο «Δέρμα που Κατοικώ» μετά από χρόνια ανώφελων εμπορικών χιτ, μάλλον έκανε καλό σε έναν ηθοποιό που έδειχνε να ξεχνάει το πραγματικό του...ταλέντο.