Industry

Ο «Ανθρωπος από Ατσάλι» πετάει ψηλά και στο box office

στα 10

Ρεκόρ εισιτηρίων για το «Man of Steel» που από σήμερα είναι η ταινία με το μεγαλύτερο άνοιγμα στην Αμερική για τον μήνα Ιούνιο που παραδοσιακά εγκαινιάζει τη σεζόν των blockbusters.

Ο «Ανθρωπος από Ατσάλι» πετάει ψηλά και στο box office

Με 125 εκατομμύρια δολάρια σε εισπράξεις στο άνοιγμά του στην Αμερική κι επιπλέον 71.6 εκ. δολάρια να έρχονται από τις 24 άλλες χώρες όπου βγήκε ταυτόχρονα η ταινία, το «Man of Steel» όχι απλώς… απογειώθηκε στα ταμεία, αλλά έσπασε και το ρεκόρ πιο επιτυχημένου ανοίγματος στην Αμερική τον Ιούνιο, το μήνα που ταυτίζεται με τα καλοκαιρινά blockbusters.

Το πρώτο τριήμερο προβολών του «Man of Steel» τοποθετεί την ταινία στη 18η θέση των εμπορικότερων «εγκαινίων» ταινιών στην ιστορία, μια θέση πίσω από τους «Πειρατές της Καραϊβικής: Στο Τέλος του Κόσμου» του 2007. Μαζί με την επιτυχημένη έξοδο, το τριήμερο που μας πέρασε, του «This Is the End», το αμερικανικό box office σημείωσε αύξηση κατά 50% από τα νούμερα του αντίστοιχου περσινού τριημέρου – μια είδηση που πολύ θα χαιρόμαστε ν’ ακούσουμε και για το ελληνικό box office τον ερχόμενο χειμώνα τουλάχιστον.

Σημαντικό στοιχείο trivia είναι ότι, καθώς το στούντιο της Warner Bros επέλεξε να προωθήσει το «Man of Steel» με τα στοιχεία που δένουν την ταινία με την παράδοση του υπερήρωά της και όχι ως ένα «3D event movie», οι τρισδιάστατες προβολές του αντιστοιχούν μόνο στο 41% των συνολικών του εισπράξεων: το μεγαλύτερο μέρος των εισιτηρίων έγινε σε συμβατικές, 2D προβολές.

Μια και ο πρώτος κινηματογραφικός Σούπερμαν, το 1978, ήταν στην ουσία και η πρώτη υπερηρωική ταινία που έκανε εμπορική επιτυχία στο σινεμά, ρίξτε μια ματιά στις συνολικές εισπράξεις όλων των ταινιών του franchise, το οποίο μοιάζει, μετά από μια μεγάλη καμπή, να επανέρχεται σε νούμερα που πετούν στα σύννεφα:

  • «Superman», 1978, 134 εκ. δολάρια
  • «Superman 2», 1980, 108 εκ. δολάρια
  • «Superman 3», 1983, 60 εκ. δολάρια
  • «Superman 4: The Quest for Peace», 1987, 11 εκ. δολάρια
  • «Superman Returns», 2006, 200 εκ. δολάρια
  • «Man of Steel», 2013, προβλεπόμενα έσοδα: 300 εκ. δολάρια

Το «Man of Steel» βγαίνει στις ελληνικές αίθουσες την Πέμπτη, 20 Ιουνίου. Διαβάστε και δείτε περισσότερα για την ταινία εδώ.