Φεστιβάλ / Βραβεία

Ο «Αδικος Κόσμος» του Φίλιππου Τσίτου, Καλύτερη Ταινία στο Cinema City!

στα 10

Ανάμεσα στις 100, περίπου, ταινίες που προέβαλλε φέτος το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Cinema City, στο Νόβι Σαντ της Σερβίας, η Κριτική Επιτροπή αγάπησε τον «Αδικο Κόσμο»!

Ο «Αδικος Κόσμος» του Φίλιππου Τσίτου, Καλύτερη Ταινία στο Cinema City!
Αντώνης Καφετζόπουλος και Φίλιππος Τσίτος, πέρσι, λίγο μετά την πρεμιέρα του «Αδικου Κόσμου» στο Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν

Το Cinema City International Film Festival στο Νόβι Σαντ της Σερβίας ολοκληρώνεται σήμερα με την απονομή των βραβείων του. Πάνω από εκατό ταινίες προβλήθηκαν στη φετινή διοργάνωση, κατανεμημένες σε τέσσερα διαγωνιστικά τμήματα και τέσσερα showcases.

Τα βραβεία του Φεστιβάλ ανακοινώθηκαν ήδη στο επίσημο website του και θ’ απονεμηθούν στην αποψινή τελετή λήξης.

Στο διαγωνιστικό τμήμα «Exit Point», η Κριτική Επιτροπή συγκροτείται από τον Ισλανδό σκηνοθέτη Φρίντριχ Θορ Φρίντριχσεν, τον Βρετανό παραγωγό Σάιμον Πέρι, τον Γάλλο κριτικό κινηματογράφου Ζαν Ρουά, τη διευθύντρια του Art Fest της Σόφια, Μίρα Σταλέβα και τον Αμερικανό ντοκιμαντερίστα και δημοσιογράφο Γουιλ Τίζαρντ.

Κατά τη δική της κρίση, λοιπόν, το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας του Διαγωνιστικό Τμήματος Exit Point, θ’ απονεμηθεί στον «Αδικο Κόσμο» του Φίλιππου Τσίτου, καθώς η ταινία συνεχίζει τη λαμπερή πορεία της στο εξωτερικό, που ξεκίνησε περίπου ένα χρόνο πριν στο Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν, όπου έκανε την επίσημη πρεμιέρα της κι απέσπασε τα Βραβεία Σκηνοθεσία και Α' Ανδρικού Ρόλου.

Η Κριτική Επιτροπή του «Exit Point» αιτιολόγησε την επιλογή της λέγοντας: «Ο ‘Αδικος Κόσμος’ είναι μια ταινία όπου ο σκηνοθέτης Φίλιππος Τσίτος, οπωσδήποτε ένα σημαντικό νέο όνομα που προέρχεται από την Ελλάδα, επιδεικνύει προφανές σκηνοθετικό στίγμα κι ένα προσωπικό ταλέντο ισχυρής ωριμότητας.»

Θυμηθείτε τη μέχρι τώρα πορεία του «Αδικου Κόσμου» εδώ.