Buzz

Ντελίριο: Είστε έτοιμοι για ένα ακόμη κεφάλαιο από το «Nymph()maniac»;

στα 10

Το καινούριο κλιπ από την ταινία του Λαρς Φον Τρίερ μπορεί να μην έχει ιχνός σεξ, αλλά δεν παύει να είναι συναρπαστικό.

Ντελίριο: Είστε έτοιμοι για ένα ακόμη κεφάλαιο από το «Nymph()maniac»;

Ονομάζεται «Delirium» και συνοδεύεται από την φράση: Σύγχυση. Αυταπάτη. Παραίσθηση. Ο πατέρας της νυμφομανούς πεθαίνει.

Στο βίντεο που συνοδεύει την καινούρια γεύση από το φιλμ είναι ασπρόμαυρο και βρίσκει την ηρωίδα του να περπατά προς ένα μελαγχολικό, μουντό κτήριο που προφανώς ένα νοσοκομείο στο οποίο νοσηλεύεται ο πατέρας της πριν προφανώς πεθάνει.

Δεν έχει διάλογο, αλλά ο Στέλαν Σκάρσγκαρντ σε voice over, απαγγέλλει το παρακάτω απόσπασμα από την «Πτώση του Οίκου των Ασερ» του Εντγκαρ Αλαν Πόε: During the whole of a dull, dark, and soundless day in the autumn of the year, when the clouds hung oppressively low in the heavens, I had been passing alone, on horseback, through a singularly dreary tract of country ; and at length found myself, as the shades of the evening drew on, within view of the melancholy House of Usher.

Ισως από το κλιπ να μην μαθαίνουμε τίποτα παραπάνω απ΄όσα ξέρουμε ήδη για το φιλμ, αλλά αναμφίβολα είναι το πιο όμορφο και ατμοσφαιρικό απ΄ότι έχουμε δει μέχρι τώρα. Και επιβεβαιώνει ότι το φιλμ του Τρίερ δεν θα χρησιμοποιεί μια ομοιογενή κινηματογραφική γλώσσα, αλλά θα χρησιμοποιεί διαφορετικό ύφος και στιλ για κάθε του κεφάλαιο.

Και σε πέντε ώρες ταινίας, προφανώς, θα χωρέσουν πολλά διαφορετικά...

2

Δείτε το κλιπ πιο κάτω κι ακόμη:


Tags: Nymphomaniac