Buzz

Πού ταξιδεύει, τι αντικρίζει, τι ψιθυρίζει, τι κρύβει ο «Νοτιάς»;

στα 10

Η νέα ταινία του Τάσου Μπουλμέτη αποκαλύπτει αποκλειστικά στο Flix τα πρώτα της teaser poster.

Flix Team
Πού ταξιδεύει, τι αντικρίζει, τι ψιθυρίζει, τι κρύβει ο «Νοτιάς»;

Η «Πολίτικη Κουζίνα» είναι ένα από τα εμβληματικά φιλμ του σύγχρονου ελληνικού σινεμά. Μια κολοσσιαία επιτυχία κι ένα από τα καλύτερα δείγματα ενός μοντέρνου «λαϊκού» κινηματογράφου, μια ταινία που έχει το βλέμμα της στραμμένο στο κοινό δίχως να παραβλέπει την καλλιτεχνική της πλευρά.

Ο «Νοτιάς», η νέα ταινία του Τάσου Μπουλμέτη, μοιάζει να κινείται στο ίδιο κλίμα και να έχει τα φόντα να επαναλάβει –έστω και στις νέες συνθήκες της τωρινής πραγματικότητας-, μια ανάλογη πορεία.

Δείτε το αποκλειστικό βίντεο ρεπορτάζ από τα γυρίσματα του«Νοτιά»

Ο «Νοτιάς» είναι μια αισιόδοξη νεανική κωμωδία με ήρωα έναν χαρισματικό νέο που μεγαλώνει με φόντο την ταραχώδη Ελλάδα του ’60, ‘70 και του ’80, με εφόδια την ιστορία και τους μύθους της χώρας. Οπως λέει ο σκηνοθέτης του φιλμ «είναι μια ταινία που παρακολουθεί την ενηλικίωση ενός παιδιού - η ιστορία ξεκινάει στα μέσα του ΄60, συνεχίζει σε όλη τη δεκαετία του ΄70 και τελειώνει το ΄81. Είναι ένας δημιουργικός νέος που αντιμετωπίζει προβλήματα με τα πρώτα σκιρτήματα της ερωτικής του ζωής και παρακολουθούμε τον τρόπο που προσπαθεί να τα διαχειριστεί στον κοινωνικό του περίγυρο, στην οικογένειά του και στο περιβάλλον του».

νοτιάς 607

Από τη μέρα που εμφανίζονται στον Σταύρο οι πρώτες ερωτικές ανησυχίες φουντώνει και η επιθυμία του να λέει ιστορίες με ένα δικό του, ανατρεπτικό, τρόπο. Οι ταραχώδεις, αλλά και ταυτόχρονα πολλά υποσχόμενες για την Ελλάδα, δεκαετίες του ‘60, ‘70 και ‘80 πυροδοτούν την φαντασία του ασταμάτητα. Στο ταξίδι από την εφηβεία προς την ενηλικίωση, για να κατακτήσει αυτά που ποθεί, θα σκαρφιστεί ιστορίες για αρχαίους μύθους, μακρινά ταξίδια και όμορφες γυναίκες. Όταν έρθει αντιμέτωπος με την πραγματικότητα, θα κάνει τις ιστορίες του εικόνες και θα ανακαλύψει τον εαυτό του.

Οπως λέει ο πρωταγωνιστής του φιλμ, Γιάννης Νιάρρος, «ο Σταύρος καμία διαφορά δεν έχει από έναν έφηβο του σήμερα. Όσο και να επηρεάζεται από τα πολιτικά δρώμενα…τότε ήταν άλλα, αλλά πάλι υπήρχε αστάθεια όπως υπάρχει και τώρα. Πάλι ο κάθε έφηβος πρέπει να βρει τον ρόλο του».

Διαβάστε ακόμη: Δώδεκα χρόνια μετά την «Πολίτικη Κουζίνα», ο Τάσος Μπουλμέτης επιστρέφει με τον «Νοτιά»

Νοτιάς 607

Το σενάριο και τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Τάσος Μπουλμέτης, ενώ στους κεντρικούς ρόλους βρίσκονται εκτός από τον Γιάννη Νιάρρο -στον ρόλο του Σταύρου- οι Θέμης Πάνου, Μαρία Καλλιμάνη, Ταξιάρχης Χάνος, Αργύρης Ξάφης, Ερρίκος Λίτσης, Όμηρος Πουλάκης, Μελισσάνθη Μάχουτ, Xαρά Μάτα Γιαννάτου, Γιώργος Βουρδαμής, Δημήτρης Ήμελλος και ο μικρός Φοίβος Ταραμπίκος. Ειδική εμφάνιση κάνει η Zωζώ Σαπουντζάκη, σε ρόλο-έκπληξη.

Η έξοδος της ταινίας στις αίθουσες θα γίνει στις αρχές του 2016, από την Feelgood Entertainment σε συνεργασία με την Rosebud 21.

Διαβάστε ακόμη: «Νοτιάς»: Το Flix στα γυρίσματα της νέας ταινίας του Τάσου Μπουλμέτη

To Flix εξασφάλισε αποκλειστικά τα πρώτα teaser poster της ταινίας, τα οποία αναδίδουν μια νοσταλγική, γοητευτική αίσθηση. Δείτε τα πιο κάτω.

teaser Νοτιας poster 607

teaser Νοτιας poster 607

teaser Νοτιας poster 607

teaser Νοτιας poster 607